Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинська область – шоста за темпами децентралізації

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом'юк.

Район.Шацьк

Волинська область – шоста за темпами децентралізації

У Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» відбувся пресзахід «Децентралізація на Волині в ІІ половині 2019 року: виклики та перспективи»

На заході повідомили, що на 10 жовтня в Україні сформовано 975 об’єднаних територіальних громад. Зменшилася кількість районів, де не створено жодної ОТГ. Зараз їх налічується 81. Найбільше пасивних районів в розрізі формування спроможних громад налічується в Харківській області - 12 районів, Одеській області - 10 районів, у Київській та Кіровоградській областях – по 9 районів, Вінницькій, Херсонській, Донецькій областях – по 6 районів, у Закарпатській області – 5 районів, у Львівській області – 4 райони.

Серед лідерів серед областей у формуванні спроможних громад є Житомирська, Хмельницька, Дніпропетровська, Чернігівська, Запорізька, Волинська області. Останні п’ять місць у рейтингу посіли Закарпатська, Кіровоградська, Вінницька, Київська та Львівська області.

Нині на Волині - 51 ОТГ. Володимир-Волинський район вкритий ОТГ на 100 % 9 районів - 50-99 %. 6 районів - 1-49 %.

Нині на Волині - 51 ОТГ. Володимир-Волинський район вкритий ОТГ на 100 % 9 районів - 50-99 %. 6 районів - 1-49 %.

До реформи в області було 412 територіальних громад. Кількість територіальних громад, які поки не об’єдналися - 169 - це 41,0 %.

Про здобутки у сфері децентралізації на Волині у 2019 році повідомила радник з децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан. Так, перші та додаткові вибори депутатів та голів об’єднаних територіальних громад в Україні відбудуться 22 грудня 2019 року. Вибори відбудуться у 21 області у 86 громадах, а також - додаткові вибори відбудуться у 35 додаткових громадах в 17 областях.

На території Волинської області перші вибори відбудуться у: Сошичненській громаді Камінь-Каширського району (Сошичненська сільська рада, Карасинська сільська рада) та Доросинівській громаді Рожищенського району (Доросинівська сільська рада, Береська сільська рада, Вічинівська сільська рада, Ворончинська сільська рада, Немирська сільська рада).

Крім того, у цей же день відбудуться додаткові вибори у чотирьох ОТГ на Волині. Зокрема, вибори пройдуть у: Підгайцівська ОТГ (доєднується Романівська сільська рада), Дубечненська ОТГ Старовижівського району (доєднується Кримненська сільська рада), Смідинська ОТГ Старовижівського району (доєднується Журавлинська сільська рада), Турійська ОТГ (доєднується Соловичівська сільська рада).

Прилуцька сільська рада своїм рішенням вирішила приєднатися до Луцької міської ради.

Джерело: Волинський ЦРМС.
Telegram Channel