Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ще одна церква визнала ПЦУ!

Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ.

Kirill Novotarskiy

Ще одна церква визнала ПЦУ!

Сьогодні, 8 листопада, Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ під час літургії в день Собору Архістратига Михаїла (за новим стилем) у храмі на його честь у столиці Єгипту під час Божественної літургії поминав ім‘я Митрополита Київського і всієї України Епіфанія як Предстоятеля автокефальної Православної Церкви України

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив речник Київської Митрополії ПЦУ архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря). «Достовірність інформації підтверджено з двох інформованих джерел. Пізніше очікується офіційне повідомлення.

Таким чином Олександрійський Патріархат долучився до числа Церков, які визнають автокефалію Православної Церкви України. Як відомо, Олександрійська Церква має у диптихах друге після Вселенського Патріархату місце», - зазначив він.

«Чудова новина! Процес визнання Православної Церкви України православним світом триває».

«Чудова новина! Процес визнання Православної Церкви України православним світом триває», - заявив отець Іван Сидор, священик родом з Горохівщини, «дзвонар Майдану», який працює у пресслужбі ПЦУ.

Як відомо, Російська православна церква та УПЦ як її складова припинили спілкування із Вселенським патрірахатом та Елладською (Грецькою) Церквою через визнання ними ПЦУ.  Чи зробить РПЦ те ж саме і з Олександрійським патріархатом?

До речі, патріарх Феодор ІІ у 1985—1990 був  екзархом Олександрійського патріархату в РПЦ (подвір’я в Одесі) при патріархах Миколі VI і Парфенію III. Він має російський Орден Дружби — за великий внесок у розвиток співробітництва між Російською Федерацією та Арабською Республікою Єгипет. Однак ці факти його біографії не завадили йому визнати ПЦУ.

Telegram Channel