Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Рівному знову кинули гранату в будинок підприємця

Унаслідок вибуху в будинку спрацювала сигналізація, однак зловмисник утік.

ФОТО: Національна поліція України

У Рівному знову кинули гранату в будинок підприємця

До Рівненського міського відділу Національної поліції близько 4-ї години ранку 22-річна жителька обласного центру повідомила, що у своєму господарстві на вулиці Декабристів вона почула звук, схожий на вибух.

Унаслідок вибуху у будинку спрацювала сигналізація. Однак, коли працівники поліції охорони оперативно приїхали на виклик, зловмисник утік. 

На місці події поліцейські встановили, що невідома особа кинула вибуховий предмет на подвір’я будинку, який належить співвласнику «Речового ринку», екс-депутату Рівненської міської ради Володимиру Рабінюку. Там  проживає його донька, яка на момент вибуху була в оселі сама і, на щастя, не постраждала. 

За результатами огляду працівники вибухотехнічного відділу голового управління Національної поліції в Рівненській області, зокрема, встановили, що на подвір’ї вибухнула граната РГД-5. Її уламки вилучили і направили на експертизу. 

Внаслідок вибуху пошкоджено фасад будинку, вхідні двері вікно.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Працівники Рівненського відділу та обласного управління Національної поліції проводять слідчі і розшукові заходи з метою встановлення особи зловмисника.

Крім того, як зазначив т.в.о. начальника головного управління Національної поліції в Рівненській області Сергій Волков, коли конфліктні ситуації деякі особи вирішують способом підкидання гранат чи підпалів – це цілком неприйнятно і змушує правоохоронців крім стандартних слідчих і розшукових дій посилити комплекс превентивних і профілактичних заходів, проаналізувати детальніше дії осіб з певних соціальних прошарків, аби підвищити рівень безпеки, повідомляє відділ комунікації ГУ НП у Рівненській області. 

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel