Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Турійщині подбали про дітей з інвалідністю

Тут діють кабінети лікувальної фізкультури, вчителя-логопеда, практичного психолога, вчителя-дефектолога.

ФОТО: Турійський ІРЦ

На Турійщині подбали про дітей з інвалідністю

У комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр» Турійської селищної ради нещодавно оновили приміщення для занять з хлопчиками і дівчатками з особливими освітніми потребами

Педагогічні працівники власноруч обладнали куточок соціально-побутової адаптації, простір для психічного та фізичного розвантаження, групової та індивідуальної роботи. Також тут діють кабінети лікувальної фізкультури, вчителя-логопеда, практичного психолога, вчителя-дефектолога. В ремонті приміщення допомогли селищна і районна ради.

Уже зареєстровано 119 дітей, які пройшли комплексну оцінку розвитку. З них: 56 - дошкільнят, 63 - шкільного віку. За результатами цієї оцінки:
36 дітям шкільного віку, 5 дошкільнятам- рекомендовано інклюзивне навчання, іншим - заняття з логопедом, реабілітологом, психологом, дефектологом.

Дітей, які не можуть ходити або пересуваються за допомогою милиць, палиць чи візків, можна привозити на корекційно-розвиткові заняття в ІРЦ, скориставшись «Соціальним таксі».

Від Волинського благодійного фонду «Європейський вектор» центр отримав стіл-парту для дітей з порушенням опорно-рухового апарату.
Нині в ІРЦ отримують психолого-педагогічні послуги 73 дитини з особливими освітніми потребами. З них 39 - з Турійської ОТГ, 6 – з Луківської ОТГ, 28 – з сіл Турійського району.

Дітей, які не можуть ходити або пересуваються за допомогою милиць, палиць чи візків, можна привозити на корекційно-розвиткові заняття в ІРЦ, скориставшись «Соціальним таксі». Таку безкоштовну послугу запроваджено у територіальному центрі соціального обслуговування Турійського району.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel