Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Затриманого у Польщі Ігоря Мазура передали на поруки Генерального консула України в Любліні

Сподіватимемося, що поляки і далі не гратимуть під дудку Кремля...

Фото: Facebook

Затриманого у Польщі Ігоря Мазура передали на поруки Генерального консула України в Любліні

Поки він проживатиме на території консульства

Затриманого у Польщі одного з лідерів «УНА-УНСО», ветерана АТО (позивний «Тополя») Ігоря Мазура передали на поруки українському консулу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, інформує УНІАН.

«Суд з обрання запобіжного заходу Ігорю Мазуру не відбудеться. Співробітника Секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини передано на поруки Генерального консула України в Любліні», - повідомила вона.

Суд з обрання запобіжного заходу Ігорю Мазуру не відбудеться. Співробітника Секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини передано на поруки Генерального консула України в Любліні.

Денісова додала, що на час очікування та розгляду екстрадиційного запиту Мазур проживатиме в генеральному консульстві.

Як відомо, 9 листопада в Польщі за запитом Росії затримали одного з лідерів «УНА-УНСО», ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура (позивний «Тополя»).

До Польщі він їхав на запрошення віце-спікера польського сейму Беати Мазурек.

Запит Росії щодо екстрадиції Мазура стосується справи, в якій фігурують також український екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та колишні українські в’язні Кремля Микола Карп’юк і Станіслав Клих, звільнені в межах обміну між Україною та Росією 7 вересня.

Віце-спікер Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська заявила, що затримання Мазура є виключно технічним виконанням міжнародних угод та зобов'язань. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel