Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Божественну літургію у день престольного свята в Угриничах очолив архієпископ Нафанаїл

Очільник єпархії відсвяткував з релігійною громадою.

Волинська єпархія УПЦ (МП)

Божественну літургію у день престольного свята в Угриничах очолив архієпископ Нафанаїл

Під час Літургії владика разом з духовенством та прихожанами вознесли посилену молитву за дітей-сиріт

 10 листопада 2019 року, у день пам’яті великомучениці Параскеви П’ятниці, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив Божественну літургію у селі Угриничі Любешівського благочиння УПЦ (МП), громада якого саме у цей день відзначає престольне свято.

 

 Архіпастирю співслужили настоятель храму протоієрей Віталій Першута, настоятель Свято-Покровського храму Луцька архімандрит Афанасій (Герман) та клірики Любешівського благочиння.

 

 На Малому вході архієпископ Нафанаїл відзначив настоятеля місцевого храму протоієрея Віталія високою церковною нагородою – хрестом з прикрасами.

Настоятель храму протоієрей Віталій Першута щиро подякував архієпископу Нафанаїлу за високу церковну нагороду і спільну молитву та попрохав у владики архіпастирського благословення й надалі трудитись во славу Христової Церкви.

По закінченні богослужіння та Хресного ходу архіпастир звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

 

 Розповідаючи життя великомучениці Параскеви, владика наголосив, що Церква завжди була гонимою, Її хотіли знищити, але у кожен період гонінь з’являлись істинні діти Божі, які не боячись смерті й тортур, до останнього подиху зберігали вірність Господу та не покладаючи рук трудились, повторюючи подвиг святих апостолів, проповідуючи Христа Воскреслого навіть при загрозі смерті.

«Тому сьогодні, – продовжував архіпастир, – ми маємо брати приклад з таких святих людей та бути завжди готовими зберігати Христову Церкву та виховувати у любові й з молитвою майбутні покоління».

У свою чергу, настоятель храму протоієрей Віталій Першута щиро подякував архієпископу Нафанаїлу за високу церковну нагороду і спільну молитву та попрохав у владики архіпастирського благословення й надалі трудитись во славу Христової Церкви.

Джерело: Волинська єпархія УПЦ (МП)
Telegram Channel