Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Скільки дітей оздоровлено на Камінь-Каширщині в цьому році

У районі проживає 10 807 дітей пільгових категорій.

dpss-ks.gov.ua

Скільки дітей оздоровлено на Камінь-Каширщині в цьому році

Під час апаратної наради, яка відбулася сьогодні, 11 листопада 2019 року, обговорили питання про підсумки проведення в районі оздоровлення дітей. Нараду провів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік

Інформацію щодо вищезазначеного озвучив начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк.

— Загалом, у Камінь-Каширському районі проживає 10 807 дітей пільгових категорій. Станом на 1 листопада 2019 року оздоровленням та відпочинком охоплено 670 дітей із 760, що складає 88 % від запланованих у відповідності до визначених заходів на 2019 рік щодо оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій, — зазначив Максим Максимович. — З них оздоровлено 33 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; 19 дітей учасників бойових дій; 1 дитина внутрішньопереміщених осіб; 2 дитини, взятих на облік службами у справах дітей як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах; 50 дітей з інвалідністю; 90 дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; 181 дитина з багатодітних сімей; 136 дітей з малозабезпечених сімей; 152 дитини, які перебувають на диспансерному обліку; 6 дітей — переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, районних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань.

Станом на 1 листопада 2019 року оздоровленням та відпочинком охоплено 670 дітей із 760, що складає 88 % від запланованих у відповідності до визначених заходів на 2019 рік.

Доповідач також звернув особливу увагу на напрямки оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій. Зокрема, діти з інвалідністю, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи оздоровлюються у санаторіях «Лісова Пісня», «Пролісок», «Орізонт», «імені Сергія Лазо», «Дніпро-Бескид». Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти із малозабезпечених та багатодітних сімей — у таборах «Артек», «Молода Гвардія». Діти, що перебувають на диспансерному обліку — в таборах Міністерства охорони здоров'я «Дачне», «Згорани». Так, оздоровлення дітей здійснюється виключно за рахунок коштів державного бюджету.

Джерело: Камінь-Каширська РДА
Telegram Channel