Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Україні очікують дефіцит цибулі

Жовта ріпчаста цибуля ще не так страждає від вологості.

agronews.ua

В Україні очікують дефіцит цибулі

Дуже мало господарств в Україні мають в цьому сезоні цибулю з великим вмістом сухих речовин

Це пов’язано з погодними умовами і надмірною вологістю. Про це повідомив фахівець зі зберігання, технолог ТОВ «Терра Юкрейн» Павло Булгаков, передає Агроньюз з посиланням на аgroportal.ua.

«Проблематика цього року полягає в тому, що в південному регіоні України господарства, які займаються вирощуванням цибулі, потрапили два рази під град, частина сходів навіть була вибита. На Херсонщині, зокрема в Каховському районі, цибуля була вимочена під час проливних дощів. Було таке, що за 2-3 дні випадало до 40 мм опадів. В результаті маємо цибулю поганої якості ще на стадії збирання. Тільки провівши правильний лікувальний період перед закладкою можна домогтися тривалого зберігання», — зазначає Павло Булгаков.

У південному регіоні України господарства, які займаються вирощуванням цибулі, потрапили два рази під град, частина сходів навіть була вибита. На Херсонщині, зокрема в Каховському районі, цибуля була вимочена під час проливних дощів. 

За його словами, жовта ріпчаста цибуля ще не так страждає від вологості, важче в цій ситуації виробникам білої цибулі.

«Кожен випадок залежить від того, яке обладнання є, як близько знаходиться цибуля, в якому вона стані, і якою кількістю цибулі виробник може пожертвувати заради всього іншого об’єму. Гарне зберігання — це коли виробник поміщається в ГОСТівські норми по природних втрат: на 9 місяців зберігання — близько 10%», — відзначає Павло Булгаков.

За його словами, на вентиляції, навіть без холоду, можна отримувати ще менший спад — в межах 5-7%.

Telegram Channel