Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Волинським мамам розповіли про «відповідальне батьківство»

Батьки підвищували свою компетентність.

«Карітас-Волинь»

Волинським мамам розповіли про «відповідальне батьківство»

В Центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь відбулося тренінгове заняття з батьками в межах секції «Відповідальне батьківство»

Цього разу говорили про емоційний інтелект та з’ясовували з чого почати управління власними емоціями і для чого це потрібно. Батьки дізналися про чотири складові емоційної грамотності, а саме: самосвідомість, володіння собою, соціальна свідомість та управління взаємовідносинами. Крім того, пройшли тест, який допоміг визначити бажаний та емоційний стан сьогодення. За допомогою карток гри на виявлення емоцій «Мемка» учасники заняття складали казку про дитину. Під час роботи в парах батьки ділилися приємними спогадами про своє дитинство, говорили один одному добрі слова, ділилися історією успіху та невдачі у вихованні зі своїми дітьми. Дана вправа дала можливість краще зрозуміти один одного, отримати досвід та несподівано почути похвалу на свою адресу.

Наприкінці зустрічі відбулася презентація мультфільму «Головоломка». Вона показала, як нами керують емоції.

Наприкінці зустрічі відбулася презентація мультфільму «Головоломка». Вона показала, як нами керують емоції, як вони впливають на наші вчинки та змінюють наші думки. У цьому фільмі діти розуміють, що не має поганих емоцій, а батьки намагаються подивитися на свою дитини з незвичного боку, ніби зазирнути всередину і зрозуміти – а яка там зараз емоція? Такий корисний вид дозвілля допоможе і батькам і дітям гарно провести час та замислитися над своїми та чужими емоціями. В зворотному зв’язку батьки дякували за зустріч та можливість підвищувати свої компетенції у вихованні дітей, говорили, що вправи допомогли краще зрозуміти себе, а це допоможе краще зрозуміти своїх дітей.

Джерело: «Карітас-Волинь»
Telegram Channel