Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
В Україні пройшов перший форум з сексуальної освіти «Sex Education Dnipro»

Форум організували Дніпропетровська ОДА та Дніпровська академія неперервної освіти

Дніпропетровська ОДА

В Україні пройшов перший форум з сексуальної освіти «Sex Education Dnipro»

Його провели у Дніпрі

У ньому взяли участь більше сотні молодих працівників та студентів з усієї області. Напрацюваннями з ними поділилися сертифіковані тренери, психологи, лікарі та науковці.

У програмі форуму були презентації та дискусії з актуальниз питань. Серед них – сексуальна освіта для молоді, вплив харчування на жіноче здоров’я, нормативно-правові засади попередження сексуального насильства в Україні.

Були презентації та дискусії з актуальниз питань: сексуальна освіта для молоді, вплив харчування на жіноче здоров’я, нормативно-правові засади попередження сексуального насильства в Україні.

Як зазначив тренер із сексуальної освіти, практичний психолог Микола Красуля, для українського нашого суспільства ця тематика не просто актуальна – вона болюча. Торік в Україні стали мамами 118 дівчат віком до 14 років та  понад 5 тисяч дівчат – від 15 до 17 років.

«Це означає, що саме тоді, коли дівчина вперше закохалася та почала прагнути фізичного контакту, їй не розповіли про статеві стосунки та не навчили користуватися контрацепцією. Бо ці теми в нас – табуйовані. На жаль, інформацію про секс діти отримують не від батьків та вчителів, а від своїх однолітків. Будемо робити усе, що молодь мала якісні знання та розуміла, що секс – це не лише дія, а ще й любов та повага одне до одного», – сказав Микола Красуля

Джерело: Дніпропетровська ОДА
Telegram Channel