Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Детінізацію економіки в Луцьку почали зі сфери транспорту

Тінізація економіки – одна із ключових проблем.

facebook.com/Григорій Недопад

Детінізацію економіки в Луцьку почали зі сфери транспорту

Про засоби протидії тіньовій економіці та роль Луцька у цьому процесі розповів під час семінару «Комплаєнс у трудових відносинах: практичні інструменти усунення корупційних ризиків» у конференц-залі підприємства Modern-Expo Group Григорій Недопад

 Тінізація економіки – одна із ключових проблем в масштабах усієї країни, яка не тільки обмежує економічний потенціал, але і демонструє рівень довіри бізнесу до існуючих економічних умов у державі. Про це заступник Луцького міського голови Григорій Недопад написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Виведення готівки з тіні у сфері транспорту не тільки забезпечить відкриті і точні показники роботи перевізників, але і дасть можливість встановити точну кількість пільговиків, дозволить зробити чіткі розрахунки і поступово вийти на шлях розвитку транспортної сфери Луцька.

За його словами, на рівні міст варто розуміти, що найбільше ця проблема стосується саме малого бізнесу та незареєстрованих суб’єктів господарювання. «Наразі ми активно працюємо над розробкою чіткого та прозорого плану щодо детінізації економіки, це має стати одним з етапів Стратегії розвитку Луцької міської територіальної громади. Першим резонансним кроком на цьому шляху є перехід до електронної системи оплати проїзду та обліку пасажирів в громадському транспорті Луцька. Безготівковий розрахунок за проїзд не лише виявить реальні доходи перевізників, але і прибере готівку із міського транспорту, цим самим усунувши всі можливі фінансові зловживання у цій сфері. Зараз, на перехідному етапі роботи, виникає ряд викликів та проблем, пов’язаних із супротивом окремих перевізників, а також із процесом запровадження новітніх підходів. Однак процес переходу незворотній. Виведення готівки з тіні у сфері транспорту не тільки забезпечить відкриті і точні показники роботи перевізників, але і дасть можливість встановити точну кількість пільговиків, дозволить зробити чіткі розрахунки і поступово вийти на шлях розвитку транспортної сфери Луцька. Вдячний організаторам та учасникам заходу за можливість обміну думками із представниками бізнесу, який є рушійною силою в розвитку Волині» - зазначає чиновник.

Telegram Channel