Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зеленський має пояснити, що означають нові заяви Коломойського

Що він меле?!

zaxid.net

Зеленський має пояснити, що означають нові заяви Коломойського

Президент Зеленський та його команда мають пояснити суспільству заяви близького до них олігарха Коломойського про можливість України взяти кошти у Росії замість МВФ та погрози олігарха на адресу НАТО. Про це депутат фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук

«Отже, Коломойський, який ані трохи не впливає на Президента, вважає, що воювати з Росією нас змушує Америка, що через 5-10 років кров буде забута. Цю пролиту за нашу незалежність кров він оцінює в 100 млрд. доларів, які пропонує взяти в Путіна», – зазначила вона.

Депутат зауважила, що натомість олігарх пропонує повернути смертну кару для людей, які врятували Приватбанк, втримавши від краху українську фінансову систему.

«Олігарх, з яким зустрічається президент, який володіє медіа-холдингом, що привів до влади Зеленського і його політичний проект, публічно погрожує нашим стратегічним партнерам і Північноатлантичному альянсу, курс на членство в якому закріплено в Конституції»

«Ну, і наче цього замало, олігарх погрожує стратегічному партнеру – Сполученим Штатам: «Якщо вони будуть мудрувати з нами, ми підемо до Росії. Російські танки будуть розміщені біля Кракова і Варшави… Ваше НАТО буде мочити свої штани і купувати памперси», – процитувала політик заяви з інтерв’ю Ігоря Коломойського.

Іванна Климпуш-Цинцадзе.
Іванна Климпуш-Цинцадзе.

 Вона наголосила: «Олігарх, з яким зустрічається президент, який володіє медіа-холдингом, що привів до влади Зеленського і його політичний проект, публічно погрожує нашим стратегічним партнерам і Північноатлантичному альянсу, курс на членство в якому закріплено в Конституції».

«Влада повинна негайно відмежуватися від Коломойського, давши суспільству сигнал, що нас усіх не продадуть ворогу за 100 млрд доларів», – переконана Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Влада повинна негайно відмежуватися від Коломойського, давши суспільству сигнал, що нас усіх не продадуть ворогу за 100 млрд доларів»

«Відмежуватися від цього токсичного «бізнесмена» треба не лише словами, але, насамперед, діями. Бо поки ніяких ілюзій щодо того, що Коломойський не вливає на владу, немає», – зазначила вона.

Депутат додала, що вплив олігарха на владу підтверджується і сьогоднішнім рішенням Північного апеляційного господарського суду у Києві, який «пробачив» йому 7,5 мільярдів гривень (суд визнав недійсними деякі положення низки кредитних договорів, укладених між Приватбанком і компаніями з групи «Приват» в 2006-2016 роках на суму 7,5 мільярдів гривень. – Ред.).

Джерело: ЄС.
Telegram Channel