Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Фріз звернулась до СБУ розслідувати проросійські заяви Єрмака

Ірина Фріз: Брехня Андрія Єрмака не може залишитися безкарною, а особа, яка дискредитує Україну, не має жодного морального права обіймати посаду помічника Президента України!

ЄС.

Фріз звернулась до СБУ розслідувати проросійські заяви Єрмака

Про це народний депутат від «Європейської солідарності» написала на своїй сторінці у Фейсбуці

У дописі, зокрема, йдеться:

«Спрямувала звернення на Голову СБУ щодо необхідності здійснити всебічне розслідування діяльності помічника Президента України Андрія Єрмака, який вводив в оману наших міжнародних партнерів, чим не лише сколихнув світову спільноту, але й створив підстави для підриву довіри до України на міжнародній арені. Такі дії та використання ним у своїй риториці вочевидь прокремлівських месседжів в той час, коли наша держава дає мужню відсіч російському агресору, можуть розцінюватись як такі, що підпадають під ознаки діяння, визначеного статтею 111 КК України, - державна зрада.

В депутатському зверненні я прошу СБУ:
1. Провести повну перевірку особи Єрмака Андрія Борисовича та можливість зв’язку такої особи з політично зацікавленими представниками Російської Федерації як держави-агресора.

2. В межах своєї компетенції провести відповідну перевірку по факту вчинення Єрмаком А.Б. діяння, що за своїм характером несе загрозу державному суверенітету, національній безпеці, конституційному ладу та територіальній цілісності України, з подальшим притягненням такої особи до кримінальної відповідальності.

І наостанок, отримуючи певну посаду та стаючи публічною персоною, ми водночас беремо на себе немалу відповідальність за свої подальші дії, вчинки, слова, які з моменту отримання посади вже виносяться на загал суспільства та отримують певну «питому вагу». Брехня Андрія Єрмака не може залишитися безкарною, а особа, яка дискредитує Україну, не має жодного морального права обіймати посаду помічника Президента України!

Тож чекаємо на відповідь та відповідні заходи реагування з боку СБУ».

Брехня Андрія Єрмака не може залишитися безкарною, а особа, яка дискредитує Україну, не має жодного морального права обіймати посаду помічника Президента України!

Андрій Єрмак.
Андрій Єрмак.

 Нагадаємо, що у США Палата представників оприлюднила стенограму закритих слухань, на яких свідчив Вільям Тейлор – колишній посол (2006-2009рр), а нині тимчасовий повірений у справах США в Україні. Перебуваючи під присягою, він переповів деталі спільної зустрічі з Куртом Волкером і представниками Офісу президента Зеленського: помічником президента Андрієм Єрмаком та, ймовірно, з позаштатним радником у відносинах із США, Ігорем Новіковим.
Американські дипломати намагались пояснити українським візаві, що політичні переслідування п’ятого президента України Петра Порошенка, який забезпечив захист держави в умовах російської агресії, не будуть зрозумілими для міжнародного загалу. Однак представники Офісу президента показали на телефонах фото своїх родичів, які начебто постраждали чи загинули на сході України, і емоційно вказали, що саме Петро Порошенко винний у війні на Донбасі. «У них на емоційному рівні глибока злість на Порошенка. Це – одна з речей, що мотивують атаки та судові справи проти Порошенка», – відзначив Вільям Тейлор під час слухань у Конгресі.

 

 

 

 

Telegram Channel