Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині паї орендує росіянин. Після нового закону зможе стати їхнім власником!

Ірина Констанкевич.

Сайт Ірини Констанкевич.

На Волині паї орендує росіянин. Після нового закону зможе стати їхнім власником!

Земельний законопроєкт, який Верховна Рада схвалила у першому читанні, нищить українського фермера. Про це у ток-шоу «Прямий ефір» на телеканалі «Прямий» зазначила народний депутат, членкиня депутатської групи «За майбутнє» Ірина Констанкевич

Нардеп зауважила, що законопроєкт з шести сторінок готувався у турборежимі і без врахування думок малих та середніх фермерів.

«Ми багато комунікували з представниками аграрного сектору. І, якби їхні пропозиції були враховані, ми не мали б такої гострої ситуації у суспільстві щодо земельного питання. Депутатська група «За майбутнє» пропонувала здійснити аудит землі, впорядкувати усі незакриті питання з власністю на паї, інші проблеми кадастру. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства каже: аудит є. Хоча насправді ніякого аудиту немає. Третина об’єднаних територіальних громад через дії Держгеокадастру не можуть отримати у користування землю поза межами населених пунктів. І це питання й досі не розв’язане. Україна, як держава, має керувати процесом впорядковування землі, як це роблять у США, Німеччині чи Польщі. Там фермер в пошані!», – наголосила Ірина Констанкевич.

Тільки задумайтеся про алогічність такої схеми, яка запропонована в урядовому законопроєкті!

Нардеп зазначила, що на Волині в одному з районів частина паїв перебуває в оренді агропідприємства, власник якого знаходиться в Росії. Якщо вступає в дію даний законопроєкт, ця людина може стати не лише орендарем, а власником цієї землі. «Тільки задумайтеся про алогічність такої схеми, яка запропонована в урядовому законопроєкті! А що казати про сотні фермерів, яких позбавляють можливостей купити землю. У них не буде на це коштів», – зауважила парламентар.

«Земельний закон – це історичний момент. Але чого? Нищення національних інтересів, нищення фермерства, як класу?», – додала нардеп.

Довідково. За проєкт закону № 2178-10 під крики «Ганьба» проголосували 240 нардепів – 227 від «Слуги народу» та 13 позафракційних. Ринок землі пропонують впровадити з 1 жовтня 2020 р.

Джерело: Сайт Ірини Констанкевич.
Telegram Channel