Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
У Луцьку демонтують незаконні об’єкти згідно з новою «Програмою»

Демонтовані об’єкти видаватимуться власнику або його представнику після оплати ним збитків, понесених під час проведення демонтажу, перевезення, розвантаження та зберігання.

Луцька міська рада.

У Луцьку демонтують незаконні об’єкти згідно з новою «Програмою»

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету було прийнято рішення «Про проєкт Програми впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев’яних конструкцій на території Луцької міської територіальної громади на 2020 рік»

Потреба такого рішення обґрунтована тим, що сьогодні на території Луцької міської територіальної громади розміщено безліч незаконно встановлених тимчасових споруд, малих архітектурних форм та різноманітних конструкцій: кіосків, літніх майданчиків, гаражів, сараїв, парканів, обмежувачів руху автотранспорту тощо. Зовнішній вигляд таких об’єктів нерідко створює непривабливий, захаращений вигляд території міста. Дуже часто вони розміщені хаотично на зелених зонах, тротуарах, спортивних та дитячих майданчиках, інженерних комунікаціях та створюють суттєві незручності для мешканців Луцька. Власники таких споруд не сплачують жодних коштів до бюджету за користування земельними ділянками. Досить часто департамент муніципальної варти розглядає скарги підприємств, установ, організацій та громадян, які пов’язані із незаконним розміщенням різних споруд та конструкцій, що є показником та індикатором актуальності цієї проблеми.

Демонтовані металеві паркани, огорожі, стовпці, запірні планки, шлагбауми, юніпаркери тощо утилізовуватимуться шляхом здачі на металобрухт протягом 15 днів з дати демонтажу, оскільки такі об’єкти зберігати тривалий час недоцільно.

Програма впорядкування передбачає демонтаж об’єктів, які розміщені з порушенням вимог Правил благоустрою міста Луцька, Правил розміщення та функціонування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території міста Луцька та вимог рішення виконавчого комітету Луцької міської ради «Про порядок встановлення металевих гаражів на прибудинкових територіях», Земельного Кодексу України.

Демонтовані тимчасові споруди, малі архітектурні форми, конструкції будуть перевозитись на майданчик для тимчасового зберігання та передаватимуться відповідальній особі на зберігання. Ці об’єкти видаватимуться власнику або його представнику після оплати ним збитків, понесених під час проведення демонтажу, перевезення, розвантаження та зберігання. Якщо власник споруди протягом 90 календарних днів не звернеться до департаменту муніципальної варти, або не здійснить заходів щодо її повернення, така споруда утилізовується шляхом здачі на металобрухт. Кошти від утилізації перераховуватимуться на цільовий фонд бюджету Луцької міської територіальної громади.

Демонтовані металеві паркани, огорожі, стовпці, запірні планки, шлагбауми, юніпаркери тощо утилізовуватимуться шляхом здачі на металобрухт протягом 15 днів з дати демонтажу, оскільки такі об’єкти зберігати тривалий час недоцільно.

З метою зменшення навантаження на бюджет міської територіальної громади та у зв’язку з відсутністю потреби зберігати дерев’яні сараї, дерев’яні паркани, такі об’єкти можуть перевозитись після демонтажу на сміттєзвалище.

Окрім цього, рішенням передбачається зобов’язати ОСББ дбати про закріплену за ними територію, не допускаючи розміщення таких об’єктів.

Відділ інформаційної роботи міської ради.

Джерело: Відділ інформаційної роботи міської ради.
Telegram Channel