Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Голова обласної ради в ексклюзивному коментарі «Волині»: чи почули в Офісі президента волинських депутатів?

Ірина Вахович: "Ми в очікуванні якоїсь офіційної відповіді з Офісу президента".

ФОТО зі сторінки у фейсбуці Ірини Вахович

Голова обласної ради в ексклюзивному коментарі «Волині»: чи почули в Офісі президента волинських депутатів?

Ірина Вахович розповіла про ситуацію із призначенням голови обласної державної адміністрації

Нагадаємо, що 29 жовтня на позачерговій сесії обранці територіальної громади ухвалили Звернення до Президента України, після того як Кабінет Міністрів на своєму засіданні погодив кандидатуру 40-річного Юрія Погуляйка на посаду голови Волинської обласної державної адміністрації. Вже кілька місяців після відставки міліцейського генерала Олександра Савченка наш край без керівника виконавчої влади

Головний аргумент, що Юрій Погуляйко родом із Луганщини. Претендент має аж три вищі освіти. Трудову біографію почав дільничним інспектором міліції, був оперуповноваженим відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю. Проходив службу на посадах рядового та начальницького складу в органах внутрішніх справ МВС України в різних областях, у податковій міліції, Нині – перший заступник голови Луганської облдержадміністрації. Судячи з біографії, у КВН не грав, у «95 кварталі» не виступав.

«Звернення обласної ради аналізували, адже це перший прецендент в Україні».

Звернення депутатів Волинської обласної ради до Президента України Володимира Зеленського щодо незгоди з кадровим рішенням Кабінету Міністрів України про погодження призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича, із 46 присутніх на засіданні 45 депутатів підтримали.

У тексті сказано: «У нашій області є чимало порядних людей, які мають достатньо досвіду представляти ваші інтереси на Волині та з першого ж дня ефективно та конструктивно працювати спільно з органами місцевого самоврядування. Закликаємо Вас виправити цю помилку і призначити на Волинь місцевого представника з якостями ефективного менеджера, здатного генерувати прогресивні ідеї та забезпечувати комфортні, затишні та безпечні умови проживання у нашому краї».

Але чомусь тоді на сесії не було озвучено прізвища тих порядних кандидатів, кого б хотіли бачити депутати на чолі виконавчої гілки влади. Адже можна було б рекомендувати Президенту достойну людину.

Отож, після оперативної наради в облдержадміністрації журналіст «Волині» поцікавився у голови обласної ради.

– Ірино Михайлівно, чи була якась реакція із Офісу президента на Звернення Волинської обласної ради, ухвалене на позачерговій сесії, чи консультувалися з вами щодо кандидатури ймовірного голови обласної адміністрації?

– Поки що немає ніякої реакції, не було ніяких консультацій.

– Значить, волинських депутатів у Києві не почули, хоча область вже кілька місяців без керівника виконавчої гілки влади?

– Я переконана, що Звернення обласної ради аналізували, адже це перший прецендент в Україні. Ми в очікуванні якоїсь офіційної відповіді з Офісу президента.

Цілком ймовірно, що на початку грудня Волинь таки отримає нового голови обласної державної адміністрації. Адже на 5 грудня на Рівненщині заплановано масштабний Західноукраїнський Форум «Розвиток та безпека місцевих доріг», який відбудеться у селі Велика Омеляна в готельно-ресторанному комплексі «Софія». Того ж дня очікується робочий візит на Рівненщину президента України Володимира Зеленського. Чому б главі держави разом не завітати на Волинь, щоб представити нового керівника виконавчої гілки влади?


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel