Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Дві банди наркоторговців та рекетирів викрили у Нововолинську (Фото, відео)

В автомобілі поліцейські виявили наркотики.

Пресслужба прокуратури області

Дві банди наркоторговців та рекетирів викрили у Нововолинську (Фото, відео)

Під час масштабної спецоперації правоохоронець отримав ножове поранення

За процесуального керівництва та координації прокуратури Волинської області працівники Головного управління Національної поліції в області та Управління Служби безпеки в області припинили діяльність двох організованих злочинних груп.

Про це під час брифінгу у Луцьку розповіли керівники правоохоронних відомств області. 

Затриманих обвинувачують у незаконному придбанні, перевезенні, а також збуті наркотичних засобів, психотропних речовин.

 

 Зловмисники займалися контрабандою наркотиків із Польщі, інші прикривали наркоторговців. Прекурсори із сусідньої країни доставляли 7 осіб (6 чоловіків і одна жінка, яка номінально членом групи не була, проте виконувала вказівки щодо постачання псевдоефедрину).

Виконувач обов'язків прокурора області Ігор Цюпик розповів, що затриманих обвинувачують у незаконному придбанні, перевезенні, а також збуті наркотичних засобів, психотропних речовин (амфетамін, метамфетамін, бупренорфін) та прекурсорів (псевдоефедрин) в особливо великих розмірах.

 

 Ця група діяла з листопада 2018 року. Організатором її був 46-річний мешканець Нововолинська, який розробив план діяльності, розподілив ролі учасників та встановив правила поведінки, обов’язкові для усіх членів групи.

Правоохоронці зафіксували понад 20 епізодів злочинної діяльності членів ОЗГ. Припинили контрабанду з Республіки Польща в Україну прекурсорів через пункт пропуску «Угринів». Під час обшуку автомобіля організатора злочинної групи вилучено 96 таблеток, що містять прекурсори.

 

Проведено 16 обшуків,  вилучено понад 18 тисяч гривень.

Членам ОЗГ повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2,3 ст. 307 КК України. ч. 3 ст. 311 ч.3 ст. 305 КК України.

Прокуратура області ініціює службові перевірки щодо неналежного виконання своїх обов'язків правоохоронцями Нововолинська. 

Інше злочинне формування тероризувало  місцевих підприємців. Його учасники вимагали гроші за ненанесення шкоди. Хто відмовлявся платити, тих били, та палили майно. 

Начальник ГУ Нацполіції у Волинській області Петро Шпига повідомив, що під час спецоперації зловмисники чинили опір, одного правоохоронця поранили ножем у руку.

Ігор Цюпик також зазначив, що прокуратура області ініціює службові перевірки щодо неналежного виконання своїх обов'язків правоохоронцями Нововолинська. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel