Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Європа стурбована наступом на незалежність судів в Україні

В рамах участі у саміті делегація «Європейської Солідарності» провела низку зустрічей з лідерами та представниками  європейських країн.

ЄС.

Європа стурбована наступом на незалежність судів в Україні

Лідерів європейських країн турбують тенденції до згортання верховенства права та наступ на незалежність правоохоронних органів і судів в Україні. Про це сказав лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко в коментарі журналістам у Загребі на саміті Європейської народної партії

За його словами, в рамах участі у саміті делегація «Європейської Солідарності» провела низку зустрічей з лідерами та представниками  європейських країн.

«Дуже занепокоєні згортанням принципу верховенства права і це також знайшло відображення у підсумковій резолюції, наступом на незалежність правоохоронних і судових органів в Україні, і спробами переслідувати політичних опонентів», – підкреслив Петро Порошенко.

З цього приводу зробив заяву президент Європейської Ради, президент ЄНП Дональд Туск, який висловив занепокоєння не лише переслідуванням політиків, але й переслідуванням банкірів та членів їхніх родин.

Він наголосив, що з цього приводу зробив заяву президент Європейської Ради, президент ЄНП Дональд Туск, який висловив занепокоєння не лише переслідуванням політиків, але й переслідуванням банкірів та членів їхніх родин.

«Це точно відкидає Україну і викликає серйозне занепокоєння з боку наших європейських партнерів», – наголосив п’ятий президент України.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel