Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Смолигівська громада бере участь у проєкті ООН щодо прав жінок

Для участі у пілотному проєкті на Волині відібрали Велимченська, Княгининівська та Смолигівська ОТГ.

Смолигівська ОТГ

Смолигівська громада бере участь у проєкті ООН щодо прав жінок

Смолигівська ОТГ розпочала участь у проєкті «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні» (OUN WOMEN). ООН Жінки є структурою ООН, яка працює над питаннями гендерної рівності та розширенням прав і можливостей жінок. Світовий лідер у питаннях, які стосуються жінок та дівчат, організація ООН Жінки була заснована з метою покращення реалізації їх потреб у всьому світі.

У рамках проєкту громаду нещодавно відвідала керівниця проєкту ООН-Жінки Нургуль Асилбєкова, спільно з національним консультантом ООН-Жінки Валентиною Романюк та адвокаткою Катериною Ілікчієвою, які  презентували значимість проєкту в рамках децентралізації.

Проект підтримує спільні зусилля, щоб допомогти обласним адміністраціям та місцевим органам влади у забезпеченні гендерно-справедливого розвитку та доступу до ресурсів і послуг на місцевому рівні.

Проект сприяє налагодженню ефективної співпраці також з Мінрегіоном, національним механізмом гендерної рівності, а також громадянським суспільством. Проект підтримує спільні зусилля, щоб допомогти обласним адміністраціям та місцевим органам влади у забезпеченні гендерно-справедливого розвитку та доступу до ресурсів і послуг на місцевому рівні.

Мета проєкту: досягнення трансформаційних результатів у сфері забезпеченні гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок шляхом інтегрування принципу гендерної рівності та зобов’язань щодо прав людини жінок у реформу децентралізації в Україні.

Джерело: Смолигівська ОТГ
Telegram Channel