Чимало господинь ще зберігають гарбузи — приберегли для каші. Ми ж пропонуємо приготувати гарбузового торта, інші незвичні страви з нього...
Чимало господинь ще зберігають гарбузи — приберегли для каші. Ми ж пропонуємо приготувати гарбузового торта, інші незвичні страви з нього.
ТОРТ Розтерти 150 г вершкового масла з чайною ложкою цукру, додати 250 г просіяного борошна, дрібку солі, півчайної ложки погашеної оцтом соди. Замісити тісто, відставити на годину на холод. Гарбуз почистити, видалити м’якуш і насіння, порізати на скибочки. Запікати в духовці на малому вогні годину, протерти крізь сито, вимішати зі ста грамами цукру, двома яєчними жовтками, двома столовими ложками коньяку, дрібкою мускатного горіха, додати по півчайної ложки кориці та потертої лимонної цедри, по чотири столові ложки молока і вершків. Два білки збити і домішати в масу. Розкачати тісто, викласти в тортівницю, прикривши бокові стінки. Пекти 10 хвилин при високій температурі. Готовий торт охолодити і притрусити цукровою пудрою.
ОЛАДКИ 200 г гарбуза, порізаного шматочками, відварити в склянці молока. Коли охолоне, всипати ложку манної крупи і варити до загустіння 8—10 хвилин. Два яблука почистити, потерти на тертці, змішати з гарбузом, вбити яйце, посолити, додати трохи цукру. Сформувати невеличкі оладки, обкачати в мелених білих сухарях чи борошні, обсмажити до золотавого кольору. Готові полити маслом чи сметаною.