Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ринок землі:  Росія не повинна отримати ні клаптика!

Росіянам треба категорично перекрити доступ до української землі.

агрополіт

Ринок землі: Росія не повинна отримати ні клаптика!

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала народний депутат від «Європейського солідарності» Ірина Геращенко

«В ці дні у фракції « Європейська Солідарність» йде серйозна і непроста дискусія по закону про ринок землі. Як і обіцяли, ми підготували комплексі поправки, на прийнятті яких наполягатимемо, – написала вона і перерахувала найважливіші моменти, за які фракція боротимется під час другого читання. – Принципові речі - жорстке обмеження концентрації в одні руки (ні про які сотні і навіть десятки тисяч гектарів не може бути й мови), захист родючості землі, визначення мінімальної ціни, захист фермера. На чому особливо стоїть наша фракція - це повна заборона можливої купівлі землі громадянам Росії чи юридичним особам, хоч якось афільованим з РФ.

Ірина Геращенко.
Ірина Геращенко.

 

Вважаю, що заборона купівлі і навіть оренди сільськогосподарської землі підприємствам з російським капіталом, чи громадянством має бути жорстко зафіксована в законі

Я взагалі вважаю, що така заборона має бути зафіксована в законі спеціальною нормою. Росія повинна відповісти і бути покарана за війну на Донбасі і крадіжку Криму. Я не знаю, що в голові нинішньої влади й коли вони збираються миритися, «панять» і «прастіть», забути наших загиблих і поранених, зняти з РФ і згадку про країну- агресора і знову завести пісню про мир, дружбу, частушку, балалайку, вони нам газ, а ми їм землю. Тому вважаю, що заборона купівлі і навіть оренди сільськогосподарської землі підприємствам з російським капіталом, чи громадянством має бути жорстко зафіксована в законі», – зазначила Ірина Геращенко.

Telegram Channel