Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Луцьку пройшла свічкова хода, приурочена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом

Лампадки нагадуюь нам про тих, хто відійшов у вічність, хто потребує молитви.

ФОТО: Лариса ЗАНЮК

У Луцьку пройшла свічкова хода, приурочена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом

З лампадками йшли сотні студентів медколеджу, учні навчальних закладів, семінаристи і на Театральному майдані виклали з них символ боротьби у вигляді стрічки

Головний лікар центру профілактики боротьби зі СНІДом Олена Макаренко зазначила, що понад 30 років 1 грудня увага суспільства прикута до цієї дуже серйозної проблеми. Як жити цікавим молодим життям, щоб не торкнулася ця хвороба?

 

Епідемія СНІДу в Україну прийшла 1996 року. З того часу постійно виявляють людей інфікованих цим вірусом, на Волині таких вже понад 5500. Напочатку вони були приреченими, та вчені винайшли ретровірусні препарати. Тепер кожен має змогу обстежитися на цю інфекцію безкоштовно. В навчальних закладах проводяться профілактичні бесіди, як інфекція передлається: через кров, при інтимних стосунках, від вагітної мами дитині. Ведучі наголосили, що «нічні зв'язки, до ранку сповнені приколів» можуть обернутися на таку небезпеку, як СНІД.

Епідемія СНІДу в Україну прийшла 1996 року. З того часу постійно виявляють людей інфікованих цим вірусом, на Волині таких вже понад 5500.

Православні священники Микола Цапюк та Ігор Савієвський зазначили, що церква завжди відповідала на виклики суспільства, і у всіх епідеміях люди знаходили порятунок вірою. Ми, як християни, маємо не засуджувати, а милосердно молитися за здоров'я і підтримувати інфікованих людей. Лампадки ж нагадуюь нам про тих, хто відійшов у вічність, хто потребує молитви. У Бога ж немає невиліковних хвороб, а є нерозкаяні грішники.

 

Ведучі провели паралель – життя людини і горіння свічки, які можуть згаснути будь-якої миті. Тому батьки й захищають своє дитя, адже у підлітковому віці той вогонь дуже розгорається, у старшому він уже стабільно горить, а зріла людина згадує, як горів її вогонь життя, намагається палати добрими справами.

Захід піднесено закінчився піснею «Вогонь добра» у виконанні студентів Луцького базового медколеджу.

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel