Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В окупованому Криму лор виписав пацієнтці рецепт... на відвідування мощей святителя Луки (Войно-Ясенецького)

Доволі несподівано...

Фото: religionpravda.com.ua

В окупованому Криму лор виписав пацієнтці рецепт... на відвідування мощей святителя Луки (Войно-Ясенецького)

Отоларинголог переконаний, що це посилить лікувальний ефект

Севастопольський отоларинголог Юрій Белоненко виписав своїй пацієнтці рецепт на відвідування мощей святителя Луки (Войно-Ясенецького) у Сімферополі, якщо медикаментозне лікування виявиться неефективним.

Про це повідомляє religionpravda.com.ua з посиланням на «Релігія в Україні» та на Іnfo24.ru.

Фотокопія призначення потрапила у соцмережі і викликала широкий резонанс укупі з дискусією про компетентність російських медиків.

У разі неефективності лікування у Белоненко Ю.Ф. за його призначеннями рекомендується поїздка до мощів святителя Луки (Войно-Ясенецького) до міста Сімферополь.

«У разі неефективності лікування у Белоненко Ю.Ф. за його призначеннями рекомендується поїздка до мощів святителя Луки (Войно-Ясенецького) до міста Сімферополь», – йдеться у рецепті.

Сам Белоненко пояснив виданню «Підйом», що часто виписує важким пацієнтам паломницькі поїздки, і «це допомагає».

«Я не часто так пишу, у виняткових випадках, коли я не в силах однозначно вирішити проблему людини. У пацієнтки що, є претензії? Або вона сповідує іслам? Але навіть якщо сповідує, це допоможе», – заявив лікар.

За словами отоларинголога, у виписаному їм призначенні, крім поїздки до мощів, були присутні й інші пункти, пов’язані з прийомом ліків і проходженням процедур.

«Крім цього пункту там були інші, які в моїй компетенції. Це не той випадок, коли я дав єдину пораду, відмовившись за сплачені пацієнткою гроші допомогти. Якщо є можливість, а чому б не спробувати?» – вважає фахівець.

Белоненко також розповів, що під час своїх поїздок до Сімферополя на власні очі бачив, що біля мощей завжди збираються натовпи вірян.

Інформацію про те, що кримський отоларинголог Юрій Белоненко виписав офіційний рецепт з рекомендацією їхати до мощів святого Луки, вже перевіряє департамент охорони здоров’я Сімферополя. «Інформація передана керівництву лікарні, розбираємося в ситуації», – заявили 29 листопада агентству ТАСС у департаменті, передає Credo Press.

Шанований в РПЦ МП святитель Лука, архієпископ Сімферопольський і Кримський, був за життя відомим хірургом, оперував під час російсько-японської, Першої світової, Громадянської і Великої вітчизняної війн, нагадує Znak.com.

За радянської влади піддавався репресіям і провів на засланні і в ув’язненні 11 років. 1946 року за наукові роботи з хірургії був нагороджений Сталінською премією, яку передав дітям-сиротам. Помер 11 червня 1961 року, що а 2000 року був канонізований РПЦ МП. Мощі святителя Луки покояться в храмі Свято-Троїцького монастиря в Сімферополі.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel