Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Росія випробувала гіперзвукову ракету «Кинджал»

Тамтешні медіа стверджують, що все пройшло успішно...

Фото: Вікіпедія

Росія випробувала гіперзвукову ракету «Кинджал»

Щоправда, поки це лише інформація з підконтрольних Кремлю ЗМІ

Російський винищувач МіГ-31К в середині листопада вперше вистрілив гіперзвуковою ракетою «Кинджал» в Арктиці по полігону Пембой.

Як пише «Європейська правда», про це повідомляє ТАСС з посиланням на два джерела в оборонно-промисловому комплексі.

«Випробування пройшли в середині листопада. Пуск ракети був виконаний по наземній цілі, розташованій на полігоні Пембой, з літака-носія МіГ-31К, що злетів з аеродрому Оленегорськ», - сказав один зі співрозмовників агентства.

Пуск ракети був виконаний по наземній цілі, розташованій на полігоні Пембой, з літака-носія МіГ-31К, що злетів з аеродрому Оленегорськ.

Інше джерело підтвердило факт проведення випробувань «Кинджала», зазначивши, що «швидкість ракети досягла 10 Махів».

У Повітряно-космічних силах Росії не стали коментувати по телефону надану джерелами інформацію.

«Кинджал» - новітній російський авіакомплекс, який складається з літака-носія МіГ-31К і гіперзвукової ракети. За даними ЗМІ, ракета «Кинджал» є авіаційним варіантом ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер».

Російські ЗМІ заявляють, що «Кинджал» може вражати цілі на відстані до 2 000 км (ядерні або звичайні боєголовки), а ракети вже розміщені в південному військовому окрузі Росії.

Вперше про комплекс «Кинджал» повідомив президент РФ Владімір Путін у посланні Федеральним зборам в березні 2018 року.

Телеканал CNBS із посиланням на звіт розвідки США щодо програм озброєння повідомляв, що нова російська ракета з ядерним двигуном, яку Путін у березні 2018-го представив як таку, що має «необмежену дальність польоту», провалила чотири випробування з листопада по лютий і змогла пролетіти всього 35 км.

Telegram Channel