Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Washington Post закликала владу США змінити політику щодо України

Трамп продовжує повторювати неправдиві звинувачення щодо ролі України на виборах 2016 року

Pixabay

Washington Post закликала владу США змінити політику щодо України

На думку редакторів авторитетного американського видання, нинішній курс може мати вкрай негативні наслідки

Про це йдеться в редакційній статті видання, опублікованій 1 грудня, передає ЄП.

Редактори наголошують, що сьогодні президент Зеленський зіткнувся з вирішальними моментами - він намагається укласти нову угоду з МВФ, а також планує зустріч з президентом РФ і лідерами Франції та Німеччини 9 грудня в Парижі.

Хаос, який президент Трамп вніс у відносини між США і Україною, фактично створив дипломатичний вакуум.

«Протягом багатьох років політикою Сполучених Штатів було рішуче підтримувати Україну в такі моменти - не тільки задля підтримки демократії, що бореться, але і задля просування стратегічних інтересів США, таких як стримування російської агресії в Європі. Однак хаос, який президент Трамп вніс у відносини між США і Україною, фактично створив дипломатичний вакуум», - йдеться у статті видання.

«Практично кожен високопоставлений чиновник, який працював над відносинами в останні два роки, подав у відставку або давав свідчення під час розслідування про імпічмент і був розкритикований президентом», - пояснюють редактори свою позицію.

Вони підкреслили, що Зеленського досі не запрошено в Білий дім на зустріч, про яку Трамп говорив під час спроб отримати політичні вигоди від України. Крім того, Трамп продовжує повторювати неправдиві звинувачення щодо ролі України на виборах 2016 року - навіть після того, як йому повідомили, що за цими чутками стоять російські спецслужби.

«Все це значно послаблює позицію пана Зеленського, особливо на тлі того, що він планує зустріч з паном Путіним, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. Останні двоє, ймовірно, будуть тиснути на українців, аби вони пішли на поступки російському правителю – адже така угода дозволить їм відновити європейські відносини з Росією», - йдеться у статті.

Редактори Washington Post закликали членів Конгресу чинити тиск на Трампа і держсекретаря Помпео, аби ті оживили підтримку України, а Державний департамент - призначити нового високопоставленого чиновника, який би представляв Сполучені Штати на мирних переговорах.

«Сам містер Помпео має бути залученим. Вкрай важливо, щоб Сполучені Штати продемонстрували свою прихильність незалежності України. В іншому разі збиток, завданий містером Трампом, лише посилиться», - резюмували у Washington Post.

Telegram Channel