Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Папа Римський різко розкритикував споживацтво

Правильно сказав!

VATICAN CITY, VATICAN - MAY 15: Pope Francis waves to the faithful as he arrives in St Peter's Square for his weekly general audience on May 15, 2019 in Vatican City, Vatican. Pope Francis greeted members of the International Jewish Committee for Interreligious Consultations (IJCIC) following the General Audience, telling them dialogue is the better way to build tolerance and respect between religions. (Photo by Franco Origlia/Getty Images)

Фото: forbes.ru

Папа Римський різко розкритикував споживацтво

Папа Франциск виступив із цією заявою у неділю, у проміжку між двома найбільшими днями покупок в році в багатьох країнах, таких як Сполучені Штати – «чорною п'ятницею» і «кіберпонеділком»

Папа Римський Франциск закликав людей протистояти надмірному споживацтву напередодні Різдва, назвавши консюмеризм вірусом, який нападає на віру і ображає потребуючих.

Про це понтифік сказав під час проповіді в неділю, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Коли ви живете заради речей, речей ніколи не буває достатньо, жадібність наростає, а інші люди стають перешкодами в цій гонці.

«Коли ви живете заради речей, речей ніколи не буває достатньо, жадібність наростає, а інші люди стають перешкодами в цій гонці», - сказав він, засудивши «панування споживацтва».

Папа Франциск виступив із цією заявою у неділю, у проміжку між двома найбільшими днями покупок в році в багатьох країнах, таких як Сполучені Штати – «чорною п'ятницею» і «кіберпонеділком». Цього року онлайн-продажі в США досягли $7,4 млрд у «чорну п'ятницю», що майже на 20% більше, ніж в минулому році.

Папа сказав, що «споживацтво - це вірус, який роз'їдає віру», тому що він змушує людей забувати про «брата, який стукає у ваші двері».

Він закликав людей «протистояти сліпучим вогням споживацтва, які світитимуть скрізь» цього місяця перед Різдвом.

Нагадаємо,  у Франції в «чорну п'ятницю» біля логістичних центрів великих компаній проходили акції протестів кліматичних активістів проти надмірного споживання.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel