Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Іграшки, в яких вміст небезпечних речовин у понад 100 разів перевищує норму, повернуть постачальнику

Діти можуть отруїтися.

poltavske.tv

Іграшки, в яких вміст небезпечних речовин у понад 100 разів перевищує норму, повернуть постачальнику

У Горішніх Плавнях фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області виявили під час планової перевірки небезпечні іграшки: машина акумуляторна, на радіокеруванні; артикул: 9808-АА10 «DEFORM ROBOT» «SUPER POWER», виробник: SHANTOU JINXING PLASTICS CO. LTD; адреса виробника: INDUSTRIAL DISTRICT PENGFA RD, WAISHA SHANTOU, GUANDONG, CHINA, штриховий код – 6985863080854; найменування, адреса імпортера не зазначена, дата виробництва – липень 2018, що не відповідає вимогам технічних регламентів

За результатами експертизи, вміст свинцю в іграшці перевищує норму в понад 170 разів і становить 172 287 мг/кг, а масова частка кадмію перевищує норму в понад 130 разів – 13 614 мг/кг.

За результатами перевірки ухвалили рішення про зняття їх з реалізації та повернення постачальнику, а інформацію передали в загальнодержавну мережу.

Як розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль, іграшки виявили в магазині однієї з торговельних мереж. За результатами перевірки ухвалили рішення про зняття їх з реалізації та повернення постачальнику, а інформацію передали в загальнодержавну мережу.

За словами Пікуля, магазин має прозвітувати про виконання цього рішення протягом відведеного терміну.

Джерело: poltavske.tv
Telegram Channel