Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Жодних компромісів щодо унітарності держави! Жодних переговорів з бойовиками!»

Порошенко закликав Зеленського не перетнути червоні лінії.

ЄС.

«Жодних компромісів щодо унітарності держави! Жодних переговорів з бойовиками!»

«Червоні лінії» від Порошенка перед Нормандським самітом

Українська делегація на нормандській зустрічі має відстоювати позиції збереження унітарності нашої держави і вимагати виконання Росією безпекового компоненту перед політичним – про це з трибуни парламенту заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко 

«Ми маємо чітко прийняти дорожню карту щодо імплементації мінського процесу, де безпековий компонент влючно з виведенням військ, виведенням російської техніки і артилерії передує політичному компоненту», – зазначив Порошенко.

Жодних переговорів з бойовиками. Бо їхній «мишачий король» розташований у Кремлі. І з ним треба вести переговори.  Україна має бути захищена позицією наших союзників. Переговори мають бути проведені спільно.

Він також застеріг українську делегацію від двосторонніх переговорів із Путіним, під час яких Україна буде позбавлена підтримки європейських партнерів. Кремль, який намагається вислизнути з-під дії санкцій, буде просувати ідею двосторонніх перегорів України з бойовиками, що є неприпустимим – переконаний Петро Порошенко.

«Жодних компромісів щодо унітарності держави. Жодних переговорів з бойовиками. Бо їхній «мишачий король» розташований у Кремлі. І з ним треба вести переговори.  Україна має бути захищена позицією наших союзників. Переговори мають бути проведені спільно», – наголосив п’ятий Президент.

Петро Порошенко сказав, що всі прагнуть миру і бажають успіху українській делегації. При цьому український парламент має бути потужним запобіжником, щоб ніхто не перетнув «червоні лінії» під час переговорів у нормандському форматі.  

 

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel