Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцькому районі обговорили питання щодо формування бюджету на 2020 рік

На порядку денному багато болючих питань.

Луцька РДА

У Луцькому районі обговорили питання щодо формування бюджету на 2020 рік

у голови райдержадміністрації Тараса Яковлева відбулась нарада з головами ОТГ щодо формування бюджету на 2020 рік. На нараді були присутні голова Луцької районної ради Валентин Приходько, перший заступник голови Олександр Озінович, заступник голови Інна Бас та керівники структур, які потребують субвенцій з ОТГ для їхнього повноцінного функціонування

Основними питаннями, які були винесені на порядок денний – це забезпечення фінансування наступник структур райдержадміністрації: відділу державної реєстрації та з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг; відділу освіти та культури; управління соціального захисту населення; управління регіонального розвитку; КП «Луцької центральної районної лікарні» Луцької районної ради та трудового архіву Луцької районної ради.

Першим питанням для обговорення стало фінансування державних реєстраторів Луцької РДА, адже три існуючі ОТГ району не мають в своєму штаті відповідних фахівців і жителі цих громад звертаються за послугами в адміністрацію. Тарас Володимирович запропонував громадам виділити субвенцію для утримання реєстраторів у штаті райдержадміністрації або ж, як альтернатива, ввести посади відповідних спеціалістів в своїх сільських радах.

Болючим питанням обговорення стало забезпечення виплат за проїзд пільгових категорій громадян та план забезпечення виплат перевізникам на 2020 рік.

Наступним болючим питанням обговорення стало забезпечення виплат за проїзд пільгових категорій громадян та план забезпечення виплат перевізникам на 2020 рік. Присутні обговорили можливість забезпечення громадами фінансування субвенції для управління соціального захисту населення, щоб воно в свою чергу забезпечило таку статтю виплат.

Не обійшли увагою й питання введення в штат сільських рад посади архітектора, адже на даний момент в Луцькому районі працює лише один архітектор, який має дуже велике навантаження впродовж року.

Особливу увагу присутні приділили питанню фінансування КП «Луцької центральної районної лікарні» Луцької районної ради, адже на даний момент проходить медична реформа недосконала і для майбутньої життєдіяльності комунального підприємства не вистачає коштів.

По закінченню наради голова поставив конкретні завдання щодо  вирішення нагальних проблем.

Джерело: Луцька РДА
Telegram Channel