Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Спроби Коломойського повернути «Приватбанк» загрожують економіці України крахом

Зеленський мусить комусь відмовити: або Коломойському, або МВФ.

Цензор.НЕТ

Спроби Коломойського повернути «Приватбанк» загрожують економіці України крахом

Якщо Трамп хоче боротися з корупцією в Україні, він має звернути пильну увагу на суперечку між країною і МВФ щодо одного з її найбільших банків

Про це пише у статті для FP оглядач Кріс Міллер, інформує Цензор.НЕТ.

Він зазначає, що на кону 5 млрд доларів і відновлення контролю над банківською системою країни, в якій олігархи протистоять уряду України та її західним прихильникам: «Битва ризикує підштовхнути уряд України до банкрутства та економічної кризи. Поки що Білий дім, схоже, цього не помітив».

Журналіст намагається відповісти на питання, чому українські лідери можуть повернути «Приватбанк» Коломойському?

Новий президент України Зеленський позиціонує себе як антикорупціонер. Але в нього довга історія ділових відносин із Коломойським, відколи комедійне шоу Зеленського транслювалося на телеканалі Коломойського.

«Новий президент України Зеленський позиціонує себе як антикорупціонер. Але в нього довга історія ділових відносин із Коломойським, відколи комедійне шоу Зеленського транслювалося на телеканалі Коломойського. Деякі думають, що Зеленський у боргу перед Коломойським. Найімовірніше, Зеленський побоюється, що, якщо він переступить через Коломойського, олігарх спрямує свій телеканал проти Зеленського, нападаючи на президента і знижуючи його популярність», - пише він.

Міллер також наголошує на риториці МВФ і західних партнерів України: Україні буде важко отримати подальшу фінансову підтримку, поки Київ не гарантує скасування націоналізації «Приватбанку». «Найближчим часом Київ потребує більшого фінансування з боку МВФ, без якого йому буде важко оплачувати рахунки наступного року. Коломойський стверджував, що Україна має поліпшити відносини з Росією і не дивитися на Захід. Він навіть припустив, що, якщо МВФ не надасть більше готівки, можливо, це зробить Росія», - додає він.

«Президентство Зеленського на роздоріжжі. МВФ навряд чи надаватиме подальшу допомогу без гарантій, що гроші будуть витрачені належним чином. В.о. посла США в Києві Вільям Тейлор публічно попередив Зеленського про вплив Коломойського. Але Трамп і держсекретар Майк Помпео мовчали. Якщо самопроголошений американський борець з корупцією справді стурбований верховенством закону в Україні, то зараз саме час щось сказати», - підсумовує Міллер.

 

Джерело: Цензор.НЕТ.
Telegram Channel