Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Уряд не додав Маневицькому району 12 мільйонів на школи та лікарні

Андрій Линдюк.

Уряд не додав Маневицькому району 12 мільйонів на школи та лікарні

На утримання шкіл, лікарень і амбулаторій Верховна Рада і Кабінет міністрів суттєво зменшили суму коштів

Про це пише у Фейсбуці колишній голова Маневицької РДА Андрій Линдюк.

Він наводить так цифри: «Так, тільки для бюджетів Маневицького району зменшено суму на 12 млн грн. І це у порівнянні до показника 2019 року, але ж є ще інфляція. Та і ще варто врахувати 2,4 млн грн, які також забрали у освітян».

Так, тільки для бюджетів Маневицького району зменшено суму на 12 млн грн. І це у порівнянні до показника 2019 року, але ж є ще інфляція. Та і ще варто врахувати 2,4 млн грн, які також забрали у освітян

Пан Линдюк також зазначає: «А може в уряді вони дійсно вірять, що вчителі і лікарі забагато мають коштів, а тому на школах і лікарнях можна зекономити? У мене питання: якщо рік тому всі ЗМІ, а відповідно всі люди розказували про величезну корупцію і розкрадання бюджету, то куди зараз діваються гроші??? P.S. Я як кандидат економічних наук логіку цього процесу не можу знайти. Буду вдячний, якщо хтось мені пояснить, чому так стається?», - написав Андрій Линдюк.

Нагадаємо, що раніше уряд також утричі зменшив субвенцію на соцеконом розвиток. Тобто громадам розподілили 790 мільйонів гривень із запланованих 2,5 мільярдів. Асоціація міст України виступила із зверненням, в якому наполягає на розподілі громадам усього обсягу цієї субвенції, як заплановано у Держбюджеті-2019. В Асоціації наголосили, що внесення таких змін наприкінці бюджетного року є неприпустим!

Telegram Channel