Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Куди звертатися дітям Ківерцівщини за захистом своїх прав?

Профілактика правопорушень серед неповнолітніх.

Ківерцівська РДА

Куди звертатися дітям Ківерцівщини за захистом своїх прав?

Про це розповіли учням школи № 1

З метою попередження серед школярів правопорушень, протидії злочинності у молодіжному середовищі і на підтримку Міжнародної акції «16 днів проти насильства» прокурор ківерцівського відділу Маневицької місцевої прокуратури Віктор Сіжук ініціював проведення спільних із службою у справах дітей райдержадміністрації та ювенальною превенцією Ківерцівського відділу ГУНП виховних заходів у навчальних закладах району, повідомляє районна держадміністрація.

Особливу увагу було звернуто на адміністративну і кримінальну відповідальність за вчинення правопорушень та злочинів, недопущення булінгу та втягнення дітей в злочинну діяльність, а також протидію домашньому насильству. Крім того, учням роз’яснили, до яких органів і служб можуть звертатися за захистом своїх прав та інтересів.

Так, на зустрічі з учнями 9-11 класів ЗОШ № 1 міста Ківерці їм роз’яснили їхні права та обов’язки. Особливу увагу було звернуто на адміністративну і кримінальну відповідальність за вчинення правопорушень та злочинів, недопущення булінгу та втягнення дітей в злочинну діяльність, а також протидію домашньому насильству. Крім того, учням роз’яснили, до яких органів і служб можуть звертатися за захистом своїх прав та інтересів. Вони отримали й відповіді на запитання, які їх хвилюють.

Telegram Channel