Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Для Рівненського аеропорту шукають інвестора

Меморандум вже підписано.

charivne.info

Для Рівненського аеропорту шукають інвестора

Міжнародний аеропорт «Рівне» потрапив до пілотного інвестиційного проєкту міністерства економічного розвитку і торгівлі України

Відповідний меморандум підписали голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, голова облдержадміністрації Віталій Коваль, директор комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Рівне» Ігор Насинюк і в.о. директора Агенції державно-приватного партнерства при міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Анастасія Шуба.

До речі, Рівненщина одна з двох областей України, які потрапили до пілотного проєкту з відродження регіональних летовищ.

- Це вперше в історії незалежної України, коли проєкти такого масштабу будуть реалізовані. Рівне стало в цьому першопрохідцем, - зауважила Анастасія Шуба. За її словами, щоби приватний капітал зацікавився Рівненським аеропортом, потрібно мати привабливий проєкт. Саме його і готові розробити фахівці Держагенції.

Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук висловив сподівання, що завдяки цьому меморандуму ситуація зрушить з місця й аеропорт «Рівне», нарешті, отримає надію запрацювати повноцінно:

В обласній раді не полишають ідею віддати свій комунальний заклад приватній структурі на умовах концесії. Тим паче, що відповідне рішення депутати прийняли ще минулого року. Однак через зміни в законодавстві це питання наразі допрацьовують члени концесійної комісії. 

- Вибрали лише 2 аеропорти: Рівненський і Вінницбкий, які відповідають усім вимогам державно-приватного партнерства. Ми підписали референдум. Агенція знайде нам приватного партнера, який зможе відновити роботу нашого аеропорту і зняти напругу з обласного бюджету.

У той же час, за словами Олександра Данильчука, в обласній раді не полишають ідею віддати свій комунальний заклад приватній структурі на умовах концесії. Тим паче, що відповідне рішення депутати прийняли ще минулого року. Однак через зміни в законодавстві це питання наразі допрацьовують члени концесійної комісії.

Поки ж депутати і надалі мають намір підтримувати летовище з бюджету області. Голосуючи за зміни до програми розвитку і підтримки КП «Міжнародний аеропорт «Рівне» на 2018-2020 роки, вони заклали кошти на погашення боргів підприємства.

Валентин Ставський


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel