Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У зоопарку намагаються зберігати тишу, щоб не розбудити ведмедів

Ведмеді уже почали готуватися до сну.

kharkov.comments.ua

У зоопарку намагаються зберігати тишу, щоб не розбудити ведмедів

У Харківському зоопарку розповіли про те, як буде проходити зимівля тварин

Готувалися до зимового сезону ще з осені - утеплили вольєри, замінили вікна, відремонтували покрівлі, перевірили роботу систем електро-, водо- і теплопостачання. Про це прес-служба Харківського зоопарку повідомила в Facebook, передають «Коментарі. Харків».

Для тварин, які залишаються зимувати у відкритих вольєрах, в будиночки і навіси помістили теплі підстилки із соломи і тирси. Сховатися в них від негоди зможуть гривасті барани, олені, козулі, верблюди, коні Пржевальського, рисі, вовки, тигри.

У зоопарку розповіли, що навіть африканський лев не хоче заходити в зимове приміщення. Проводять час на відкритому повітрі і теплолюбні канни.

Бегемот і слони повільно втрачають тепло, тому можуть довго перебувати на вулиці в холодну пору року. 

Тварини, у яких є вихід на вулицю, самі вирішують, скільки часу їм проводити в закритому вольєрі, а скільки під відкритим небом. Наприклад, бегемот і слони повільно втрачають тепло, тому можуть довго перебувати на вулиці в холодну пору року.

Також тваринам на зимовий час забезпечують посилений раціон. Так, в процентному співвідношенні обсяг корму збільшився приблизно на 15-20% в порівнянні з теплим періодом.

Крім того, у зоопарку розповіли, що вже почали готуватися до сну ведмеді. Змінилися їх смакові пристрасті, відбулася перебудова обміну речовин в організмі, накопичилися підшкірні запаси жиру, яких повинно вистачити на всю зиму. Зараз  «облаштовують» берлоги. Поки клишоногі сплять, співробітники зоопарку намагаються не шуміти біля берлог, щоб не розбудити ведмедів, тому що сон у них дуже чуйний.

Telegram Channel