Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Червона нитка не оберігає від зла, – пресслужба ПЦУ

Раніше у ПЦУ розвіяли міф про заборону вінчатися у високосний рік та  про «магічні» числа 666 і 13.

Пресслужба ПЦУ

Червона нитка не оберігає від зла, – пресслужба ПЦУ

У Православній церкві України розповіли, що традиція зав’язування червоної нитки на руці бере свій початок від настанов окремих тлумачів містично-філософського вчення кабали, а також вірувань деяких індусів. Таку нитку батьки або жреці в’язали на знак посвяти дітей Ваалу (відомому в давнину фінікійському і західносемітському ложному божеству-демону)

Пресслужба ПЦУ спростувала міф про те, що червона нитка на зап’ястку, зав’язана особливим чином, оберігає від зла. Про це повідомляє «Релігійна правда«.

З якою метою ви зав’язуєте на руці червону нитку? Ви просите захисту, – але у кого?

«Як наслідок своєї недосконалості, слабкості духу та маловір’я людина схильна покладати надію на щось вигадане, вірити у різноманітні забобони, які шкодять нашому духовному життю, пізнанню Бога та істинної віри. Одним із таких забобонів є віра в те, що червона нитка на зап’ястку, зав’язана особливим чином, нібито оберігає від зла, вроків, хвороб чи інших напастей... З якою метою ви зав’язуєте на руці червону нитку? Ви просите захисту, – але у кого? Хіба християни не знають, що найкращий захисник – Господь і наша віра», – наголосили у ПЦУ.

ПЦУ розповідає, що, зрештою, ми носимо різноманітний одяг, який складається із червоних, чорних, білих чи інших ниток. «Але це всього-на-всього нитки, тканина, зовнішній одяг, це матеріальна, створена людиною річ, яка є тлінною… То яка в ній сила? Сила – у нашому дусі, нашій вірі, наших молитвах. Сила – у Бозі», – зазначили у ПЦУ.

«Тож не через талісмани й амулети незрозумілого для нас сенсу і походження, а завдяки істинній вірі в Бога та Його благодатній допомозі маємо захист від зла та зміцнення сил для того, щоби творити добро», – підсумували у Церкві.

Telegram Channel