Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Театр абсурду і хаосу: адвокат про справи щодо Порошенка через Мінські угоди

Ігор Головань.

ЄС.

Театр абсурду і хаосу: адвокат про справи щодо Порошенка через Мінські угоди

Заява Портнова до Державного бюро розслідувань щодо Петра Порошенка через підписання Мінських угод – це абсурд, адже тоді аналогічні звинувачення мають стосуватись всіх учасників переговорного процесу у Нормандському форматі

Про це повідомив адвокат п’ятого Президента України, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка Ігор Головань в коментарі журналістам.

«Ця історія наближена до абсурду. Мова йде про Мінські угоди і б’є одночасно по міжнародній позиції України, оскільки вона прив’язана до Нормандського саміту, який відбувся у Парижі. Для того, щоб показати всьому світу те, що в Україні хаос, немає адекватних правоохоронних органів, а є такі, вибачте, клоунські, як Державне бюро розслідувань, які виконують забаганки таких людей як Портнов.

Це Україна в найгіршому вигляді. Янукович посадив Тимошенко у в'язницю за сфабрикованими обвинуваченнями, і тепер Зеленський, схоже, прагне зробити те ж саме. Ганьба!

Оскільки Мінські угоди міжнародно визнані, то звинувачення у начебто державній зраді обов’язково має зачепити і президента Зеленського, і всю переговорну команду, в тому числі таких діячів як Ангела Меркель, як Президент Франції, і всіх, хто бере участь у цій історії», – сказав адвокат.

Він наголосив, що ці дії спрямовані на демонстрацію нестабільності та хаосу в правоохоронній системі України.

«Це такий собі театр абсурду. Тим людям – я маю на увазі Портнова, Трубу та їхніх замовників-спільників – чим гірше, тим краще. Чим більше державні органи України будуть схожі на циркові установи, тим більше Україна виглядатиме у стані хаосу, і це буде реалізація їхніх мрій», – зазначив Головань.

«Ми бачимо, що з травня триває «співпраця» пана Портнова з керівником, вже скоро колишнім, Державного бюро розслідувань паном Трубою. Ми бачимо, що ця співпраця призвела до більше десятка юридично нікчемних заяв Портнова, які лише витратили ресурси Державного бюро розслідувань. Ми бачимо, що єдиним результатом цієї історії стала необхідність перезавантаження ДРБ, що визнав і президент Зеленський. І тепер дії Державного бюро розслідувань дедалі більше викликають у суспільства сумніви в адекватності працівників цього органу», – сказав він.

«Таке відчуття, що деякі українці боротимуться за знищення репутації країни. Абсолютно абсурдно»

Нагадаємо, що раніше із різким засудженням відкриття нового провадження проти Порошенка щодо Мінських угод виступив відомий шведський політик та дипломат Карл Більдт. «Це Україна в найгіршому вигляді. Янукович посадив Тимошенко у в'язницю за сфабрикованими обвинуваченнями, і тепер Зеленський, схоже, прагне зробити те ж саме. Ганьба!» - заявив він.

Карл Більдт.
Карл Більдт.

 Ще один політик, - Ребекка Гармс, яка обіймала посаду євродепутата із 2004-го до 2019 року, також прокоментувала кримінальну справу, у якій фігурує Порошенко. «Таке відчуття, що деякі українці боротимуться за знищення репутації країни. Абсолютно абсурдно», – написала вона.
 

Ребекка Гармс.
Ребекка Гармс.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel