Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Підпалювача знову знайшла собака

Вівчарка Гроза – справжня помічниця поліцейських.

rivne.media

Підпалювача знову знайшла собака

Завдяки службовій собаці поліцейські швидко знайшли зловмисника

Після опівночі у селі Межиричі Острозького району Рівненської області невідома особа, розбивши вікно, вкинула 3 склеєні скетчем пляшки з легкозаймистою речовиною до оселі, де проживає 62-річна жінка. На щастя, тієї ночі у будинку був син господині, який приїхав погостювати. Він почув, що хтось розбив вікно у сусідній кімнаті, тож зумів швидко загасити вогонь. Втім зловмисника затримати не вдалося.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група і кінолог. Жінка повідомила, що підозрює місцевого жителя, адже має з ним давній конфлікт. На слід зловмисника натрапила німецька вівчарка Гроза. Будинок потерпілої знаходиться на окраїні села. Тож дорога до нього пролягає через лісовий масив. Саме туди і повела слідчого чотирилапа «поліцейська».

Зрозумівши, що його переслідують, палію нічого не залишалося, як вийти з лісу і сховатися в одній з хат-пусток. Поліцейським слідчо-оперативної групи все ж вдалося знайти і затримати чоловіка. Під час допиту він зізнався у скоєному.

На слід зловмисника натрапила німецька вівчарка Гроза. Будинок потерпілої знаходиться на окраїні села. Тож дорога до нього пролягає через лісовий масив. Саме туди і повела слідчого чотирилапа «поліцейська». 

З’ясувалося, що раніше він проживав разом із 62-річною жінкою. Однак стосунки у них не склалися. Тому, затаївши образу, чоловік вирішив спалити будинок, в який, начебто, вклав кошти.

Його затримали у порядку статті 208 Кримінального-процесуального кодексу України і помістили до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні замаху на вбивство двох осіб за частиною 2 статті 15, пунктом 2 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Слідчі готують клопотання до суду щодо обрання пенсіонеру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 10-ти до 15-ти років, або довічне позбавлення волі, інформує відділ комунікації головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Валентин СТАВСЬКИЙ


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel