Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Марина Порошенко через політичний тиск Офісу президента достроково припиняє повноваження голови Українського культурного фонду (Відео)

Волинь-нова

Марина Порошенко через політичний тиск Офісу президента достроково припиняє повноваження голови Українського культурного фонду (Відео)

Голова Українського Культурного Фонду Марина Порошенко написала заяву про дострокове припинення повноважень у Фонді. Про це вона повідомила у своєму відеозверненні

 Цим кроком Марина Порошенко хоче запобігти тиску з боку чинної влади на членів команди Українського Культурного Фонду, – йдеться у її заяві.

«Кілька днів тому від міністра культури молоді і спорту України на Наглядову раду Українського Культурного Фонду надійшла «пропозиція» достроково припинити мої повноваження як Голови Наглядової ради. Зрозуміло, що цей крок ініційовано Офісом Президента і про культуру в цій ситуації там явно не думали. Очевидно, що у нас різні погляди на культуру взагалі, і на політичну культуру зокрема», – йдеться у зверненні.

Претензія до мене одна – моє прізвище. Я ношу його понад тридцять років і пишаюся ним. Воно увійшло в історію України, і ніхто – ні нинішній президент, ні міністр культури, – викреслити його не зможе.

Марина Порошенко повідомила, що за час роботи Фонду культурно-мистецька спільнота відчула вагому підтримку і повірила в те, що державна інституція може бути відкритою та повернутою обличчям до людей. А діяльність Фонду отримала схвальні відгуки і від чинного міністра Володимира Бородянського, і від інших представників влади.

«Фонд відбувся і став дієвою інституцією й ефективним інститутом розвитку української культури», – йдеться у заяві Марини Порошенко.

«Претензія до мене одна – моє прізвище. Я ношу його понад тридцять років і пишаюся ним. Воно увійшло в історію України, і ніхто – ні нинішній президент, ні міністр культури, – викреслити його не зможе. Тож прізвище міняти не збираюсь. І боротися за посаду – також не буду. Я маю честь!», – наголосила Марина Порошенко.

Вона подякувала команді за плідну роботу і підтвердила, що й надалі буде займатися благодійною діяльністю, інклюзивною освітою, культурними і мистецькими проектами.

 

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel