Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рожищани приєдуються до екологічної акції «Нехай ялинка лишиться у лісі!»

Мешканцям приватних будинків пропонують висадити деревця на своїй території, а багатоквартирних – на території міста.

Рожищенська міська рада

Рожищани приєдуються до екологічної акції «Нехай ялинка лишиться у лісі!»

«Живі» ялинки в закритому ґрунті – новорічний тренд останніх років

Це дозволяє відчути хвойний аромат, який створить неймовірну атмосферу свята, та водночас не зашкодить довкіллю і збереже ліс, інформує Рожищенська міська рада.

Придбати зелену красуню можна без жодної шкоди для природи. Вони створять атмосферу справжнього новорічного свята вдома, а після святкових вихідних можна буде висадити деревце на території біля свого будинку, або у міському парку (попередньо узгодивши це в Рожищенській міській раді).

Мешканець села Вічині Рожищенського району Олексій Наюк відгукнувся на пропозицію взяти участь в акції, знизив ціни для рожищан та привезе їх сам у місто Рожище. Чоловік пропонує ялинки на будь-який смак. У вівторок, 24 грудня, та у четвер, 26 грудня, з 10 год до 14 год пан Олексій продаватиме ялинки в закритому ґрунті за адресою: вулиця Шевченка, 1, м. Рожище (стоянка Волощука). Вартість дерев становить від 100 до 250 грн (ріст – від 60 см).

Також деревця у закритому грунті можна придбати в ДП Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр (адреса: Луцький район, село Лище, вул. Селекцийна, 3).

Як доглядати за ялинкою вдома?

Перед тим, як ставити ялинку у кімнату, декілька днів потримайте її у прохолодному приміщені без яскравого світла. Це потрібно, щоб дерево не постраждало від сухого повітря та різкого перепаду температури.

В кімнаті ставте ялинку подалі від опалювальних пристроїв. Якщо поруч з ялинкою поставити зволожувач повітря чи резервуар з водою, їй буде комфортно.

Якби одна людина щороку висаджувала одне дерево, то в 50 років у неї був би уже маленький ліс на 0,25 гектара.

Підливати і обприскувати рослину потрібно два рази на тиждень. Бажано, щоб це була вода кімнатної температури.

Для прикрашання ялинки обирайте легкі іграшки, які не пошкодять і не обтяжать гілочки.

Що робити з ялинкою після новорічних свят?

Великий плюс ялинок в закритому ґрунті – вони після свят не йдуть у смітник. Отже, винесіть ялинку на балкон, чи в інше прохолодне приміщення, до весни (березень-квітень). За словами Олексія Наюка, якщо ґрунт буде не замерзлим – деревця можна висаджувати відразу.

ВАЖЛИВО: Викопайте в ґрунті отвір трохи більших, ніж розмір горщика. Видаліть гілки в нижній частині дерева. Так ялинці буде легше після посадки. Нагорніть ґрунт до першої нижньої гілки, що залишиться. Якщо ґрунт сухий, добре полийте дерево.

Якщо ґрунт замерзає відразу ж після свят, виставте дерево в горщику на балкон або у двір. Почекайте потепління в березні або квітні, а потім посадіть ялинку. Не чекайте, поки стане занадто тепло, оскільки ялинка вийде зі стану спокою і їй буде важче вижити після посадки.

Мешканцям приватних будинків пропонуємо висадити деревця на своїй території, а багатоквартирних – на території міста (попередньо узгодивши це в Рожищенській міській раді). Так ми зможемо стати учасником всеукраїнського проекту «Разом за природу», який займається відновленням і примноженням лісових багатств України.

Якби одна людина щороку висаджувала одне дерево, то в 50 років у неї був би уже маленький ліс на 0,25 гектара 

Рожищенська міська влада  закликає рожищан долучитись до акції збереження довкілля!

Не рубайте ялинки та не купуйте їх на стихійному ринку. Не підтримуйте незаконний промисел, оскільки без попиту немає пропозиції.

Збережемо природу разом!!!

Telegram Channel