Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Москалів ми били, будем бити знов!»: Україна уклала новий контракт на постачання американських ПТРК Javelin

Начувайся, клятий враже!

Фото: Українська правда

«Москалів ми били, будем бити знов!»: Україна уклала новий контракт на постачання американських ПТРК Javelin

У військовому відомстві підкреслили, що для України це величезний крок вперед, адже стара система забороняла міноборони напряму купувати озброєння та техніку в іноземних держав

Україна уклала новий контракт на постачання другої партії протитанкових ракетних комплексів Javelin виробництва США.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на заступника міністра оборони Анатолія Петренка, пресслужбу міністерства та посольство України у США.

«Ми також замовляємо аналогічні ракетні комплекси нашого національного виробника. Маємо декілька станцій артилерійської розвідки, близько 100 броньованих автомобілів різного типу і бронемашин, декілька літаків. Говорячи декілька, я маю на увазі ресурс IV кварталу. Ми продовжуємо рухатися у напрямку забезпечення військ станціями радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки», - сказав Анатолій Петренко..

За його словами, у цьому році міністерство реалізувало три контракти.

Зокрема, два контракти з урядом США за програмою закордонних військових продажів, а також один контракт з агенцією НАТО з підтримки і постачання.

«Україна уклала контракт на придбання партії ПТРК «Javelin» з США завдяки закупкам, здійсненим безпосередньо міноборони України за програмою Пентагону «Міжнародні військові продажі» (Foreign Military Sales, FMS)».

У посольстві України відзначили, що це перший масштабний контракт прямих закупівель озброєнь між Україною та США: «Україна уклала контракт на придбання партії ПТРК «Javelin» з США завдяки закупкам, здійсненим безпосередньо міноборони України за програмою Пентагону «Міжнародні військові продажі» (Foreign Military Sales, FMS)».

У відомстві підкреслили, що для України це величезний крок вперед, адже стара система забороняла міноборони напряму купувати озброєння та техніку в іноземних держав.

Петренко також додав, що у війська у 2019 році надійшла значна кількість різних типів озброєння та військової техніки, які є новими. Зокрема, тепер на озброєнні є безпілотний літальний апарат оперативного радіусу дії, який може застосовуватися в ударному варіанті; автоматизований комплекс управління артилерією; радіолокаційна станція для здійснення контрбатарейної боротьби.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel