Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українців атакувала банда аферистів із СІЗО, яка виманює гроші з банківських карток

Для отримання грошей зловмисники використовували банківську карту своєї спільниці, яка проживає у Чернівцях.

ФОТО: znaj.ua

Українців атакувала банда аферистів із СІЗО, яка виманює гроші з банківських карток

У Чернівцях поліція викрила групу шахраїв, які перебували в СІЗО

Афери з банківськими картами набирають обертів, особливо у період новорічних свят. У Чернівцях поліція виявила злочинне угруповання, яке обманним шляхом виманювало гроші довірливих інтернет-покупців. Водночас більшість членів банди шахраїв перебували у в'язниці, передає znaj.ua.

Аферисти «працювали» з передплатою і для отримання товару покупці скидали кошти на банківську карточку.

Про викриття аферистів із СІЗО повідомили у поліції Чернівецької області. Співробітники правоохоронних органів розповіли, що 28-річний чоловік разом із двома сусідами по камері розміщував на популярних сайтах оголошення про продаж побутової та комп'ютерної техніки, а також мототранспорту. Покупців приваблювали доступні ціни в оголошеннях шахраїв.

Аферисти «працювали» з передплатою і для отримання товару покупці скидали кошти на банківську карточку. Проте, в результаті жодного товару не отримували, а «продавці» й взагалі переставали виходити на зв'язок. Цікаво, що були такі випадки, коли шахраї відкрито говорили довірливим інтернет-покупцям, що їх просто обдурили. Для отримання грошей зловмисники використовували банківську карту своєї спільниці, яка проживає у Чернівцях.

Співробітниками поліції було проведено обшуки в камері шахраїв і вдома у їхньої спільниці. Правоохоронці вилучили телефони, сім-карти, платіжні карти і ноутбуки. Злочинцям вдалося обманним шляхом отримати близько 200 тисяч гривень. Наразі поліція розслідує справу та встановлює всіх постраждалих від рук шахраїв.

Telegram Channel