Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Словом 2019 року стала діджиталізація

Словник "Мислово" створений у 2012 році з метою фіксації неологізмів, сленгу та інших проявів сучасної української мови.

УНН

Словом 2019 року стала діджиталізація

Словник сучасної української мови та сленгу «Мислово» обрав слово 2019 року. Воно випередило такі запити як «Зе» та «червоні лінії»

Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт словника.

«Слово являє собою спрощену форму більш точного терміну «цифрова трансформація» та є проявом глобальної цифрової революції. Інші світові тренди, такі як зміна клімату чи проблеми ґендерної ідентичності, не набули суттєвого поширення в українській публічній дискусії», - зазначають на сайті словника.

Тож термін з великим відривом очолив список найвідвідуваніших слів словника, а кількість його переглядів зросла на 1,535% у порівнянні з минулим роком.

Діджиталізація - спрощена форма більш точного терміну «цифрова трансформація» та є проявом глобальної цифрової революції.

Так, аналізуючи популярність слова року, зазначається, що явище, яке розпочало свій шлях у бізнес-середовищі - знайшло своє місце й у сфері державного управління. Адже цьогоріч було створено Міністерство цифрової трансформації України, яке має амбітні плани щодо цифровізації держави.

«Держава у смартфоні» — ще один прояв діджиталізації, також став важливим виразом року, що минає.

Хоча цього року перемогло неполітичне слово, усі інші претенденти відображали політичні події: «Зе», «монобільшість», «турборежим», «розведення», «червоні лінії» та «полонені».

Словник «Мислово» створений у 2012 році з метою фіксації неологізмів, сленгу та інших проявів сучасної української мови. Слова та визначення до них надсилають звичайні користувачі.

«Мислово» обирає слово року всьоме. Основними критеріями при виборі слова року є його популярність та соціальна значущість.

Нагадаємо, що словом 2018 року названо «Томос».

Telegram Channel