Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Укрзалізниця отримає ще 40 американських локомотивів

General Electric - американська багатогалузева корпорація, найбільший у світі виробник багатьох видів техніки, включаючи локомотиви, енергетичні установки, газові турбіни, авіаційні двигуни та ін.

Еспресо

Укрзалізниця отримає ще 40 американських локомотивів

Компанія General Electric у 2020 році поставить в Україну ще 40 локомотивів власного виробництва

Про це 30 грудня заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає пресслужба міністерства, передає «Еспресо«.

У нас є невідкладне завдання оновити рухомий склад «Укрзалізниці» і  ми маємо зробити це на вигідних та прийнятних для України умовах.

У понеділок Міністерство інфраструктури, «Укрзалізниця» та компанія Wabtec (GE Transportation) підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає спільну роботу сторін для укладення договорів поставки у 2020 році 40 нових локомотивів серії TE33AC General Electric та надання послуг з технічного обслуговування для 70 таких локомотивів.

«У нас є невідкладне завдання оновити рухомий склад «Укрзалізниці» і  ми маємо зробити це на вигідних та прийнятних для України умовах», - заявив Криклій.

Нагадаємо, що 14 липня 2016 року «Укрзалізниця» та General Electric підписали угоду про передачу Україні локомотива компанії для демонстрації його можливостей на українській залізниці.

На початку листопада 2018 року локомотив General Electric «Тризуб» здійснив тестовий проїзд українською колією, а пізніше Укрзалізниця отримала ще 5 тепловозів General Electric.

Telegram Channel