Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Головний виклик для України – ерозія міжнародної антипутінської коаліції» (Відео)

«Ми не допустимо жодного реваншу, жодного розвороту, жодного реверсу», – переконаний Петро Порошенко.

Фото eurosolidarity.org.

«Головний виклик для України – ерозія міжнародної антипутінської коаліції» (Відео)

«Я вважаю це очевидним головним прорахунком діючої влади»

Одним з найбільших викликів 2019-го року, який може вплинути на подальшу долю нашої держави, є поступове руйнування міжнародної коаліції на підтримку України, яка формувалася потягом п’яти років президентства Порошенка. Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» розповів в екслюзивному інтерв’ю за підсумками року на телеканалі «Прямий», аналізуючи загрози, які постають перед країною, інформує eurosolidarity.org.

 «В якості першого виклику я б назвав ерозію міжнародної солідарності з Україною з боку світу. І я вважаю це очевидним головним прорахунком діючої влади, коли така сцементована коаліція, яку я і моя команда будували п’ять років, на сьогоднішній день зазнає такої ерозії. І вже більшими зусиллями продовжуються санкції, і вже захист України відходить з порядку денного міжнародних організацій і наших партнерів. А якщо з’являються – то з’являються у скандальному сумнозвісному ключі – так, наприклад, як зараз це відбувається в Сполучених Штатах Америки», – нагадав Порошенко. 

«Викликом є і спроба спустити «на гальмах» нашу європейську і євроатлантичну інтеграцію.

«Викликом є і спроба спустити «на гальмах» нашу європейську і євроатлантичну інтеграцію».

Хочу наголосити, що в розмовах все гаразд. Але коли мова йде про те, щоб президент України брав участь у саміті НАТО в Лондоні у грудні цього року – чомусь він там не з’являється, щоб не дратувати когось. Коли мова йде про те, щоб ми прийняли рішення про включення в порядок денний Плану дій щодо членства в НАТО, надання нам його – ще раз наголошую: це не просто зобов’язання України, а це зобов’язання західних країн-членів НАТО надати нам цей статус після виконання домашньої роботи – то тут теж ми, незважаючи на те, що парламент підтримав Постанову мого авторства, до практичної реалізації це не дійшли», – зазначив п’ятий Президент. 

«На жаль, ми бачимо зараз і спроби відновити політичні переслідування із сумнозвісних часів Януковича, і тиск на волонтерів, і тиск на воїнів АТО, і спроби підірвати авторитет армії, і багато-багато чого іншого», – застерігає Порошенко. 

Він також зауважив, що головним запобіжником проти реалізації цих загроз є чітка позиція українського суспільства. 

«Я хочу подякувати мільйонам українців. За те, що вони не дають жодного шансу розвернути країну. За те, що вони не залишаються байдужими і своїми рішучими діями роблять владі певний fine tuning – точне налаштування, яке вказує все ж таки на Європу. Ми не допустимо жодного реваншу, жодного розвороту, жодного реверсу», – переконаний Петро Порошенко. 

 

Telegram Channel