Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівнянка Христина Панасюк творить різдвяний концерт під артвогнем

З перших днів війни волонтерка серед тих, хто забезпечував наших бійців усім необхідним: їжею, одягом, обладнанням, автівками.

armyinform.com.ua

Рівнянка Христина Панасюк творить різдвяний концерт під артвогнем

Відома рівненська співачка-волонтерка свої пісні присвячує українським бійцям і виконує їх на фронтових концертах на Сході України

З 2014 року вона побувала майже в усіх «гарячих точках» на Донбасі. За цей час на рахунку дівчини вже більше сотні виступів у районах проведення бойових дій, передає АрміяInform.

– Чесно кажучи, я їх не рахую, – зізнається Христина. - Хіба що спочатку створювала на комп’ютері папки «АТО-1», «АТО-2»… І зберігала світлини з поїздок. Мені здавалося, що війна завершиться швидко і залишаться от такі збережені спогади... Та концерти стали частішими. З листопада 2014-го і донині намагаюсь їздити на Схід України хоча б раз на місяць.

Під час різдвяної поїздки на Світлодарі була ситуація, коли я не зрозуміла, чому кілька людей дружно покинули будинок під час мого виступу. А як з'ясувалось пізніше, вони спостерігали, звідки ведеться артилерійський обстріл.

Перша поїздка на буремний Донбас стала для співачки своєрідним щепленням. Побачивши в очах вояків одночасно біль, надію і віру в перемогу, зрозуміла, що добре слово і пісня неабияк можуть підтримати їх.

– Під час різдвяної поїздки на Світлодарі була ситуація, коли я не зрозуміла, чому кілька людей дружно покинули будинок під час мого виступу. А як з'ясувалось пізніше, вони спостерігали, звідки ведеться артилерійський обстріл. Якраз над імпровізованим концертним залом тоді пролітали снаряди. Я потім вийшла і пожартувала: мовляв, от знову все пропустила... Нічого не побачила, тільки почула, – пригадує дівчина.

У мирному житті Христина – викладач у музичній школі, навчає дітей грі на фортепіано. Але музична діяльність не заважає виконавиці залишатися однією з найактивніших учасниць громадської організації «Допомога армії – Рівне». З перших днів війни волонтерка серед тих, хто забезпечував наших бійців усім необхідним: їжею, одягом, обладнанням, автівками...

– Минулого року в Італії за кошти від проданих музичних дисків з моїми піснями ми зібрали кошти виключно на допомогу армії, - наголошує співачка. - Українська громада також дуже допомагла.

Хотіла купити дрон. Але в підрозділі він уже був. А от батарейок до нього не було. Ціна однієї - 5-6 тисяч гривень. Без акумуляторів належної якості їм літати небезпечно. Тож саме їх і купили бійцям.

У музичному доробку Христини Панасюк - уже 4 альбоми. Останній під назвою «Небо одне на всіх» вийшов у світ недавно. Його презентація незабаром відбудеться у Рівному.

А з нагоди Новорічно-Різдвяних свят дівчина бажає всім нашим захисникам і захисницям сили і витримки: «Щастя, кохання та обов’язково перемоги. Хай свята будуть світлими і позитивними, а прийдешній рік – переможним!»

Telegram Channel