Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Через вибух в сільському клубі постраждали 8 дітей

Правоохоронці встановлюють усі обставини події.

Національна поліція України

Через вибух в сільському клубі постраждали 8 дітей

Біда трапилася в Угринові Підгаєцького району Тернопільської області учора, 3 січня

У результаті вибуху постраждали вісім неповнолітніх віком від 12 до 17 років, які в клубі проводили репетицію різдвяного вертепу. Їх з опіками 1-2 ступенів доставили в реанімаційне відділення районної лікарні. Для надання подальшої кваліфікованої медичної допомоги всіх дітей транспортують в обласну дитячу клінічну лікарню.

Поліція вважає витік газу основною причиною вибуху. 

Національна поліція відкрила кримінальне провадження. Справу порушено за частиною 2 статті 272 КК - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Санкція статті передбачає обмеження волі на термін до п'яти років або позбавлення волі на термін до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

За попередньою оцінкою експертів, причиною вибуху в сільському клубі міг стати витік природного газу. Напередодні газовики проводили ремонтні роботи. На місці події фахівці виявили стару газову трубу, в яку зробили врізку. Ймовірно, газ по старій трубі потрапив у приміщення клубу і його накопичення призвело до вибуху.

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції.
Telegram Channel