Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Митрополит Михаїл привітав волинян із потрійним святом

Навзаєм зі святами!

Фото: Волинська єпархія ПЦУ

Митрополит Михаїл привітав волинян із потрійним святом

Правлячий арїієрей очолив Божественну літургію у кафедральному соборі Святої Трійці

Сьогодні, 6 січня, митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію у кафедральному соборі Святої Трійці, повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

Виголошуючи проповідь, владика нагадав: цей день – Навечір’я Різдва Христового за юліанським календарем. За новоюліанським – вже свято Богоявлення, Хрещення Господнє. І саме цього дня рік тому наша церква отримала Томос про визнання автокефалії.

Цей день – Навечір’я Різдва Христового за юліанським календарем. За новоюліанським – вже свято Богоявлення, Хрещення Господнє. І саме цього дня рік тому наша церква отримала Томос про визнання автокефалії.

Архієрей наголосив на важливості душевної радості у ці свята. Адже найбільше радіємо тоді, коли перебуваємо з Господом. «Наша душа завжди свідомо чи несвідомо прагне до Бога», – переконує керуючий єпархією. Тому побажав усім із чистим серцем зустрічати свята, відчуваючи справжню душевну радість.

Після служби Божої митрополит Михаїл відслужив подячний молебень із нагоди першої річниці отримання Томосу.

З благословіння правлячого архієрея цього дня духовенство відправило велике освячення води для тих мирян, які прагнуть активізації переходу нашої Церкви на новоюліанський календар – у каплиці Свято-Троїцького собору та на березі Стиру (пляж Центрального парку ім. Лесі Українки).


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel