Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
До Володимира-Волинського з’їхалися єпископи майже з усієї України

Був звершений подячний молебень.

Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України

До Володимира-Волинського з’їхалися єпископи майже з усієї України

8 січня 2020 року, в день пам’яті Собору Пресвятої Богородиці, у другий День Різдва Христового, кафедральний собор Різдва Христового м.Володимир-Волинський, відзначив свій престольний празник

З нагоди храмового свята на запрошення Преосвященного єпископа Матфея прибули на святкування архієреї з інших єпархій.

Божественну літургію Святителя Іоана Золотоустого очолив Високопреосвященний Нестор архієпископ Тернопільський і Кременецький.

Його Високопреосвященству співслужили: Преосвященний Матфей єпископ Володимир-Волинський і Турійський, Преосвященний Паїсій єпископ Житомирський і Овруцький, Преосвященний Геронтій єпископ Боярський, секретар єпархіального управління прот. Юрій Зінчук, благочинний собору прот. Ігор Бігун та запрошене духовенство.
Після літургії архієпископ Нестор виголосив проповідь.

Далі був звершений подячний молебень після якого владика Матфей привітав усіх зі святом й подякував архієреям та духовенству за спільну святкову молитву.

Також у соборі відбулася презентація єпархіального паломницького центру «АПОСТОЛ».

Від імені Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія єпископ Матфей нагородив начальника Володимир-Волинського міжрайонного відділу Управління Служби безпеки України у Волинській області Сопіт Миколу Івановича орденом святого Миколая Чудотворця.

Привітати нашого архіпастиря та парафіян з храмовим святом прибули представники влади перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук а також директор товариства «П'ятидні» Валерій Діброва.
Заступник командира 14 ОМБР із морального-психологічного забезпечення підполковник Володимир Демидюк вручив благочинному собору, капелану прот. Ігору Бігуну відзнаку 14-ї ОМБР «імені князя Романа Великого».

Також у соборі відбулася презентація єпархіального паломницького центру «АПОСТОЛ». Презентацію провела голова центру Наталія Дунай, яка розповіла про створення центру, його назву, напрямки майбутніх поїздок ( Греція, Грузія, Ізраїль, Італія і т.д.).

Також були показані відеоролики поїздок які уже відбулися з благословення владики Матфея та поділилась планами на майбутнє.

Під час презентації виступив вокальний чоловічий квартет «Luciano» у їхньому виконанні звучали колядки на грецькій, грузинській та українській мові.

Дійство завершилось уставним многоліттям.

 

 

 

Джерело: Володимир-Волинська єпархія Православної Церкви України
Telegram Channel