Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Білорусі двох братів засудили до смертної кари за вбивство вчительки

Чоловіки в суді визнали провину і розкаювалися у скоєному, але це не врятувало їх від смертного вироку.

Гордон.

У Білорусі двох братів засудили до смертної кари за вбивство вчительки

21-річного Іллю Костєва і 19-річного Станіслава Костєва з Черикова в Білорусі обвинувачували в убивстві своєї колишньої вчительки, яка жила по сусідству, і підпалі її будинку. Чоловіки зізналися у скоєному

У білоруському місті Чериков 10 січня двох людей засудили до смертної кари. Про це повідомив правозахисний центр «Весна», пише «Гордон».
Прокуратура попросила про найвище покарання для двох братів – 21-річного Іллі Костєва і 19-річного Станіслава Костєва. Їх обвинувачували в убивстві своєї колишньої вчительки, яка жила по сусідству, і підпалі її будинку. Чоловіки в суді визнали провину і розкаювалися у скоєному.
Рішення суду ще не набуло чинності, його може бути оскаржено.

За версією обвинувачення, між братами та їхньою колишньою вчителькою був конфлікт, оскільки Костриця розповіла правоохоронцям, що їхня сестра неналежно виконує батьківські обов'язки.

Як пише TUT.BY, 10 квітня після пожежі в будинку в Черикові знайшли тіло 47-річної вчительки Наталії Костриці із численними ножовими пораненнями. Із будинку зник комп'ютер, який знайшли в домі по сусідству у братів Костєвих. Їх затримали, вони зізналися у вбивстві і підпалі будинку.
За версією обвинувачення, між братами та їхньою колишньою вчителькою був конфлікт, оскільки Костриця розповіла правоохоронцям, що їхня сестра неналежно виконує батьківські обов'язки. Під час застілля вдома п'яні Костєви згадали про цей конфлікт, прийшли до вчительки і почали бити її, а потім завдавати ударів ножем. Вони вбили її, вкрали комп'ютер і продукти харчування, а ніж викинули в річку Сож, його потім знайшли.
Білорусь – єдина країна в Європі, де досі застосовують смертну кару. За даними «Радыё Свабода», із 1991 року в країні винесли понад 300 смертних вироків. У травні 2019 року в Парламентській асамблеї Ради Європи закликали Білорусь скасувати смертну кару, а в червні – ввести мораторій на її застосування. У листопаді президент країни Олександр Лукашенко заявив, що смертну кару в Білорусі можуть скасувати лише через референдум.
 

Джерело: Гордон.
Telegram Channel