Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Маланку волинян віншувала «Промінчанка» (ВІДЕО)

Тож якщо прийдуть до вас щедрувати з Променя - сміливо пускайте до хати. Набажають вам повен міх добра!

ФОТО: Олександр ФІЛЮК.

На Маланку волинян віншувала «Промінчанка» (ВІДЕО)

Співочий колектив із села Промінь Боратинської ОТГ прийшов у редакцію «Волині» на Багатий вечір із багатим репертуаром. Тут і відомі всім колядки, і нові зазвучали в жіночому багатоголоссі, як перелив різдвяних дзвіночів. Лунали і сучасні віншувальні новорічні пісні

 

Семеро симпатичних жінок назвалися добровольцями, тобто, колектив у такому складі співав лише сьогодні, зазвичай же у них самодіяних співаків ще більше, є й чоловіки.

Збираються промінчани вже третій рік у сільській раді, або на пошті, де працює начальником відділення Лариса Казнадзей, адже клуб у Промені не діє — аварійний. Та промінчанки не сумують і всім дарують променистий настрій.

Крім різдвяного, у них є репертуар на кожне свято, і навіть на день народження.

Є тут і мама трьох дітей в декреті, вона ж основна затійниця й енерджайзер Людмила Логіна, яка ходить на репетицію з двома маленькими дітьми на руках. І співочі Шевчуки - Наталія, Ірина, Альона — мама і дві доньки. І основний другий голос колективу у великій пошані - Валентина Бормос.

Їхня гармоністка і художній керівник пані Наталія Мацюняк зізнається, як на початках ходила у кожну хату з гармошкою і закликала: «Ходіть - навчу співати».І таки назбирала чудовий самодіяльний гурт.

Крім різдвяного у них є репертуар на кожне свято і навіть на день народження. Люблять як сучасну пісню, так і забуті старі, аби були про головне - любов. От така пісня від «Тріо Мареничі» – «Три тополі» зазвучала вже після колядок у моєму кабінеті, адже у багатоголосий колектив «Промінчанка» заслухуєшся і закохуєшся.

Тож якщо прийдуть до вас щедрувати з Променя - сміливо пускайте до хати. Набажають вам повен міх добра!

ВІДЕО: Олександр ПІЛЮК.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel